fallback

Koktelske ljetne priče u središtu Zagreba

Kokteli

Typography

Spoj originalnih receptura koktela iz prošlosti i vizija Ivana Mandarića dočarava stara vremena u Joe's baru hotela Arcotel Allegra.

 Ivan je autor nove koktel karte Joe's bara u zagrebačkom Arcotelu Allegra koja je podijeljena u četiri dijela. Prvi dio su Signature kokteli.
Svi Signature kokteli su autorski rad i ne mogu se pronaći nigdje osim u Joe’s baru. 7 star fizz je na osnovi metakse, a spaja se s marmeladom od šljive i bazge, šećerom, limunom i domaćom sodom od jabuke,” objašnjava Ivan.

Tu su još i Moderni klasici, Golden age ili kokteli iz doba zlatne groznice i Prohibicijski kokteli koji su se pili od 1920. do 1933.
Od Modernih klasika Famous captain spravljen je od venecuelanskog ruma, soka od ananasa i svježeg sirupa od cimeta koji se poslužuje u čaši sa zapaljenom korom cimeta. Kako je sada ljeto, šarenilo boja izvor je ideja pa se jestivim cvjećem ukrašavaju pića.

Ivan Mandarić miješa piće kroz koktelski vremeplov, od predprohibicijskog razdoblja između 1860. i 1919. kada su nastali prvi kokteli i koje je dalo legendarne klasike koji još uvijek žive u našim barovima, preko zlatnog doba koktela, prohibicije i ilegalnih koktela pa sve do današnjih dana.
Arcotel Allegra organizira Aperitivo srijede u Joe's baru gdje se uz koktel mogu dobiti slani i slatki zalogaji na račun kuće.