fallback

Dubrovnik među top deset destinacija u Hrvatskoj

Typography

Ministarstvo turizma objavilo je danas Top 10 hrvatskih destinacija u 2015. prema podacima sustava turističkih zajednica. U prvih osam mjeseci najposjećenija destinacija je Rovinj s dva milijuna i 731 noćenja, dok je Dubrovnik u toj tablici na trećem mjestu s dva milijuna i 321 tisuća noćenja, što je u usporedbi s prošlom godinom više za 5,7 posto.

 

Prema podacima sustava turističkih zajednica u kolovozu su se turisti najviše odmarali, po broju noćenja, također u Rovinju, koji je imao milijun noćenja. Dubrovnik se našao na petom mjestu sa 661 tisućom noćenja, a radi se o porastu od pet posto.

-Čestitamo svim destinacijama zbog dobrih turističkih rezultata u kolovozu i u prvih osam mjeseci ove godine, posebno destinacijama u kojima je ostvaren najveći broj noćenja te onima koji su ostvarili najveće poraste. Sezona se nastavlja te prema najavama bookinga očekujemo dobar rujan i listopad, kao i nastavak projekta Hrvatska 365 i produljenje turističke sezone - istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin. dv

Izvor: dubrovacki.hr