fallback

Hoteli, kampovi, OPG-i

Konferencija Adria Hotel Forum

Održivost na dugi rok i kvaliteta ključni su za uspješan razvoj hrvatskog turizma, a treba stremiti i stvaranju internacionalno konkurentnih uvjeta poslovanja u turizmu, ocjena je konzultantice Sanje Čižmar ususret Svjetskom danu turizma posvećenom održivosti kao instrumentu razvoja.

Glumping šator u kampu Lanterna

Hrvatski kamping sektor ove godine očekuje da će ostvariti više od lanjskih 17,2 milijuna noćenja, što bi bila njihova najbolja godina dosad, a u prilog tome ide podatak da je do sredine kolovoza u kampovima ostvareno gotovo 12 posto više noćenja nego lani, kao i očekivanje dobre posezone, ističu iz KUH-a.

ministar turizma Gari Cappelli i direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristijan Staničić

Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew), tijekom mjeseca kolovoza u Hrvatskoj je ostvareno 4.4 milijuna dolazaka (+6 posto) i 31.8 milijuna noćenja (+6 posto), dok je od siječnja do kolovoza ostvareno 14.8 milijuna dolazaka (+14 posto) i 85 milijuna noćenja (+13 posto). Riječ je o rezultatima koje su danas u Ministarstvu turizma predstavili ministar turizma Gari Cappelli i direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristijan Staničić.

Više članaka ...

Prijavite se na naš Newsletter