fallback

Najaktualnije vijesti

Hotelski lanac luksuznih hotela Four Seasons planira do kraja godine započeti gradnju luksuznog turističkog kompleksa u uvali Brizenica kod Starog Grada na otoku Hvaru, a investicija vrijedna oko milijardu kuna donijet će oko 320 novih radnih mjesta, rečeno je u četvrtak uoči sastanka ministra turizma Garija Cappelija s predstavnicima tog lanca.

Miljenko KLEPAC - FAH - Hina

Hoteli, kampovi, OPG-i

Prema podacima Turističke zajednice Kvarnera, na području Primorsko-goranske županije će tijekom uskrsnih blagdana boraviti oko 16.500 gostiju, koji bi, kako se očekuje, trebali ostvariti oko 50.000 noćenja što je očekivani porast 25 posto u odnosu na prošlogodišnji Uskrs.

Valamar Riviera

Hoteli, kampovi, OPG-i

Hrvatske kampove kojima sezona većinom počinje za Uskrs ili 1. svibnja, slijedom dobrih najava ove godine očekuju bolji rezultati uz ukupno više od lanjskih 17,5 milijuna noćenja, doznaje se iz Kamping udruženja Hrvatske (KUH).

„Najgore muke koje sam imao jutros bile su da mi treba sto litara mlijeka, a na Braču nema nikoga od koga ga mogu nabaviti. To je posljednje što nam je trebalo, uz sve muke koje imamo. Nemamo ni dovoljno radnika“, ističe vlasnik najluksuznijeg resorta u Supetru.

Francuski specijalist za turističke rezidencije Pierre & Vacances u idućim će godinama upravljati Premium rezidencijom Crvena luka Hotel & Resort u Biogradu n/m, temeljem potpisa prvog menadžment ugovora u Hrvatskoj s tim resortom, koji će uskoro biti otvoren pod novim nazivom, doznaje se u ponedjeljak iz Crvene luke.

Jadranka Grupa za ovogodišnju turističku sezonu treba dodatnih 600 sezonskih radnika, pri čemu je suradnja s dijelom radnika već dogovorena, no i dalje traje i potraga za kvalitetnim i stručnim kadrovima.

U sklopu 19. Dana masline, koji se ovaj vikend održavaju u Zadru i na otoku Ugljanu, u subotu je na jugozapadnoj strani Ugljana otvoren matičnjak, rasadnik autohtonih sorti masline.

Mještani Općine Vinica na čijim su poljoprivrednim kulturama, 21. i 22. travnja 2017. godine nastale štete od elementarne nepogode – mraza, nastalu štetu mogu prijaviti u prostorijama Općine Vinica od utorka 2. svibnja 2017. do petka 5. svibnja 2017. godine u vremenu od 10 do 14 sati.

Krešimir ZADRAVEC - mint.hr

Eno-gastro ponuda

"Dunav, dvorci, hrana, vino, tradicija i manifestacije Srijema i Slavonije. Nakon što posjetite ovaj dio Hrvatske dobit ćete posve novu dimenziju našeg kraja“, kazala je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije na predstavljanju turističke ponude ovog kraja u zagrebačkoj Vinoteci Bornstein.

5. Svjetsko ocjenjivanje portugizaca, Portugieser Du Monde, održalo se ovaj petak i subotu, 21. i 22. travnja 2017. godine u Pečuhu i Palkonyiji. U organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije i tvrtke VinOliva, plešivički vinari i ove su se godine predstavili na svjetskom ocjenjivanju portugizaca.

Ovogodišnja serija enoloških masterclassova u malološinjskom Boutique hotelu Alhambra započela je predstavljanjem vrhunskih plešivičkih vina.

Program obilježavanja Dana Općine Sveti Đurđ „Đurđevo" započeo je održavanjem malonogometnog susreta između ekiupa Općine Martijanec I Općine Sveti Đurđ, a nastavljen je jučerašnjim otvorenjem Gospodarsko-kulturnog sajma, u dvoranio Osnovne škole Sveti Đurđ, Otvorenju sajma nazočio je i zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić koji je naznačio važnost održavanja ovakvih sajmova koji podižu utječu na razvoj same Općine.

U današnje dinamično vrijeme uspješni ljudi nerijetko na poslu provode najveći dio dana, a njihove karijere i uspješnost firme su na samom vrhu ljestvice životnih prioriteta. Vrijeme utrošeno na česta poslovna putovanja smatraju izgubljenim, drugim riječima, smanjenjem financijske učinkovitosti.

Udruga hrvatskih putničkih agencija je zajedno sa svojih četrdeset agencija uspješno provela projekt obnove certifikata sustava upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2008 i tranziciju na ISO 9001:2015

Društvo Inspire Investments postalo je većinski vlasnik zagrebačke turističke agencije Kompas preuzevši za račun fonda Inspire Fusion 86 posto udjela u toj agenciji, doznaje se iz tog Društva.

Zvonimir KUHTIĆ - Hina

Putovanja

Uskrsni blagdani u Hrvatsku tradicionalno dovode prvi veći turistički val, a ove su godine mogući porasti veći od 10 posto u odnosu na prošlu godinu, procjenjuju Ministarstvo turizma, županijske turističke zajednice, hotelske kuće i putničke agencije.

Tijekom veljače kroz hrvatske je zračne luke prošlo 201.220 putnika što je za oko tisuću ili 0,9 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Nikša Miletić - Hina

Putovanja

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU) Tomislav Petric i direktor dubrovačke Zračne luke Roko Tolić potpisali su u utorak u Konavlima ugovor o dodjeli nepovratnog novca iz Europske unije za nastavak financiranja projekta "Razvoj Zračne luke Dubrovnik", to jest drugu fazu vrijednu više od 1,5 milijarda kuna.

Turistička zajednica Lošinja

Putopisi

Ako ste bili na Lošinju i njegovom čarobnom arhipelagu, tada već znate da je to zaista pravi otok zdravlja i vitalnosti. Niste li slučajno bili, onda ne propustite priliku da posjetite taj otok i uvjerite se u njegovu ljepotu i osobitost te osjetnu zdravstvenu učinkovitost.

Vijugavom cestom uz more pa kroz šumu, pokraj vinograda i maslinika desetak kilometara dug put vodi od Supetra do Dola, pitoresknog minijaturnog dalmatinskog seoca na brežuljku u uskoj udolini skrivenoj od očiju svijeta.

- Nin je Eden – europska destinacija izvrsnosti i jedna od 40 najromantičnijih destinaciju u Europi, pohvalila nam se Marija Dejanović, direktorica Turističke zajednice Nina, vodeći nas nedavno ninskom gradskom jezgrom utonulom u tišine.

„Mi smo snijeg.“ To nije samo slogan turističke zajednice Obertauerna nego i živa istina. Mjestašce u srcu „snježne posude“ austrijske pokrajine Salzburga, svega sat vremena vožnje automobilom od grada Salzburga, Mozartova rodnog mjesta, diči se znanstveno opravdanom titulom najsnježnijeg dijela Austrije.

Žitelji Krškog ponosni su na nasljeđe trapista, ali i svoj uzgoj cvičeka, na autohtonu krško-poljsku svinju, rašku čebulu, crvenoljubičasti raški luk koji će zaštiti oznakom geografskog podrijetla, a sortu je odnjegovao djed njihove sumještanke Melanije Trump danas prve dame Amerike.

- Iza zračne luke magistralom pa do naselja Gruda i pratiti oznake! – Jezgrovito su mi put do restorana Konavoski dvori opisali domaćini. A uvjerila sam se da je i priču o Konavlima najbolje čuti od njih, pa kada ona poteče i pomiješa se sa žuborom rijeke Ljute i žamorom lokalnog narječja za susjednim stolom, ne možete no uživati u tom nesvakidašnjem ugođaju.