fallback

Ispisivanje autobusnih karata Autotrans grupe odlazi u povijest

Typography

Odlična vijest za sve one koji putuju autobusom, a kupuju karte putem interneta - Autotrans grupa pustila je u funkciju poboljšani online booking sustav prodaje autobusnih karata kojim se maksimalno pojednostavljuje proces online kupnje i ukida ispisivanje putnih karata, čime je napravljen korak više u unapređenju korisničkog iskustva

 

Autotrans grupa je hrvatska tvrtka s dugogodišnjom tradicijom i iskustvom te jedan od lidera u autobusnom prijevozu u našoj zemlji, u kojoj se svakodnevno osluškuju potrebe suvremenih putnika te se poslovanje kontinuirano razvija i prilagođava sukladno njihovim zahtjevima. Prije nešto više od tri godine Autotrans grupa među prvim je autobusnim prijevoznicima svojim putnicima ponudila mogućnost kupnje karata putem internetske stranice www.autotrans.hr. Time je svojim korisnicima dala do znanja da prati njihove želje i potrebe, a nastavlja to činiti i dalje. Nedavno uvođenje novih funkcija u online booking sustav najbolji je dokaz za to.

Od 2013. godine, kada smo krenuli s online prodajom, pa do danas prihod od prodaje putem interneta iz godine u godinu bilježi višestruko povećanje. Sigurni smo da će se trend rasta nastaviti zahvaljujući našem neprekidnom radu na unapređenju web stranice i razvoju online booking sustava. Tako će primjerice našim putnicima uskoro biti dostupne i aplikacije za iOS i Android, a u pripremi su i drugi projekti u cilju što boljeg korisničkog iskustva, ističe Igor Krmpotić, član Uprave Autotrans grupe, te dodaje kako je online ticketing u cijelosti razvijen vlastitim snagama, na što su u Autotrans grupi posebno ponosni.

Iako je već i postojeći booking sustav omogućavao jednostavno pretraživanje i kupnju karte u samo četiri koraka, njegova najnovija verzija ima cilj - još bolje korisničko iskustvo. Ono najvažnije, što će zasigurno razveseliti mnoge putnike, činjenica je da se ukida ispisivanje karata, čime je proces onlinekupnje maksimalno olakšan i prilagođen sve većem broju mobilnih korisnika. Kartu je dovoljno prilikom ulaska u autobus predočiti vozaču na zaslonu pametnog telefona ili tableta.

Novost je također mogućnost kupnje povratne karte s fiksnim povratkom, što znači da nije potrebna naknadna rezervacija povratnog smjera, već se rezervacija sjedala, kako za polazni tako i za povratni smjer, vrši u trenutku kupnje karte, što do sada nije bio slučaj. Uz navedeno, zahvaljujući poboljšanjima u samom dizajnu sučelja, moguće je, u kratkom vremenu i na vrlo jednostavan način, pronaći sve relevantne informacije o vremenima polaska i dolaska, trajanju vožnje, GPS koordinatama polaznog i završnog stajališta, ruti putovanja, raspoloživosti sjedala, kao i redovnoj i promotivnoj cijeni karata. Sve spomenuto doprinosi boljoj informiranosti putnika, efikasnijoj kupnji autobusnih karata, a u konačnici rezultirat će još boljim i kvalitetnijim korisničkim iskustvom, što je ujedno primarni cilj Autotrans grupe.

No online kupnja karata na www.autotrans.hr korisnicima donosi puno više od brzog i jednostavnog procesa kupnje. Ona predstavlja i vrlo konkretnu, financijsku uštedu jer su karte kupljene putem internetske stranice www.autotrans.hr ujedno naše najjeftinije karte na tržištu. Najbolji dokaz za to jefirst minute ponuda koja je dostupna isključivo preko online kanala prodaje te putnicima omogućava kupnju karata s popustom do 50 posto na odabranim relacijama diljem Hrvatske i inozemstva. Dodatno u prilog online kupnji kao najpovoljnijem kanalu prodaje govori činjenica da se kupnjom karte na ovaj način odobrava dodatnih pet posto popusta, pa čak i kada je riječ o first minute kartama.

Izvor: tportal.hr