HEP

Ministar Tolušić otvara 25. jesenski međunarodni bjelovarski sajam

Izvor: Agroportal.hr

Typography

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u petak će kao izaslanik predsjednika Vlade RH svečano otvoriti 25. jesenski međunarodni bjelovarski sajam
na kojem će se predstaviti oko 500 izlagača iz Hrvatske i 15-tak stranih država. Ove godine Republika Mađarska je zemlja partner na Sajmu, te će na svečanom otvaranju sudjelovati i mađarski ministar poljoprivrede Sàndor Fazekas.

Nakon svečanog otvaranja i obilaska Sajma, ministar Tolušić prisustvovat će potpisivanju prvih ugovora o financiranju s Agencijom za plaćanja, za operaciju 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava i operaciju 4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima. Ugovore će potpisati ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić s korisnicima mjera
Po potpisivanju ugovora, korisnici kreću s postupkom nabave, podnose drugi dio zahtjeva za potporu, nakon čega će onim prihvatljivima biti izdane odluke o dodjeli sredstava. Svi korisnici koji dobiju odluke o dodjeli sredstava mogu podnijeti zahtjev za predujam koji može iznositi 50% odobrene potpore.
Jesenski bjelovarski sajam je najveća sajamska manifestacija ovog tipa, u Republici Hrvatskoj i u široj regiji, međunarodni je gospodarsko-obrtnički i stočarski događaj na kojem izlagači mogu predstaviti svoje novitete, obaviti direktnu prodaju, te u komunikaciji sa ostalim izlagačima i poslovnim subjektima razmijeniti vrijedna poslovna iskustva i informacije. U okviru Sajma, održat će se i najveća specijalizirana stočarska priredba u zemlji – Držana stočarska izložba na kojoj će se predstaviti 200 najuspješnijih hrvatskih uzgajivača s najboljim grlima. Također, održati će se i 2. Peti element – sajam grijanja i obnovljivih izvora energije.

Prijavite se na naš Newsletter