Izbornik

Akademija za roditelje A+ : ciklus edukativnih radionica za roditelje

Akademija za roditelje A+ : ciklus edukativnih radionica za roditelje

Typography

Društvo psihologa Varaždin poziva Vas na ciklus edukativnih predavanja i radionica za roditelje.

Ciklus se sastoji od 7 radionica u trajanju od dva sata te će se održavati svaku drugu subotu u prostorijama Društva.
Radionice su namjenjene roditeljima i svima ostalima željnim znanja te osobnog rasta i razvoja na području roditeljstva. Ciklusom su zahvaćene sve faze razvoja djeteta, s fokusom na psihofizičkom, emocionalnom i socijalnom razvoju. Radionice će voditi magistrice psihologije Tea Bukvić i Monika Melnjak. Predavačice u nastavku predstavljaju teme:

MI DJECA GENERACIJE Z
U današnje doba roditeljstvo je pod povećalom društva, dostupno je raznim kritikama, savjetima i usmjeravanjima više nego ikad prije. Saznajte kako možete uskladiti sve svoje uloge koje moderno doba donosi te ujedno biti najbolji roditelj svom djetetu.

POMOZI MI DA IZRASTEM VELIK I ZDRAV
Ubrzani rast i razvoj jedna su od glavnih obilježja djece predškolske i školske dobi. Iako se razumijevanje dječjeg razvoja može činiti jednostavnim, radi se o vrlo složenim procesima koji se odvijaju potpuno spontano, prema prirodnim zakonitostima, a opet individualno za svako dijete. Na ovoj radionici naučiti ćete kako se razvijaju naša djeca i kako im možete u tome pomoći.

VOLI ME RIJEČIMA
Odnos između roditelja i djeteta iskustvo je koje nagrađuje i donosi mnoga zadovoljstva. U isto vrijeme, ono je jedno od najtežih i najsloženijih iskustava, često opterećeno frustracijama ili nerazumijevanjem zbog loše komunikacije. Iako su sukobi roditelja i djece neizostavni dio odrastanja, naučite kako se mogu ublažiti, pa čak i izbjeći.

MAMA, TATA, ŽIVOT NIJE HAKUNA MATATA
Roditelji se ponekad međusobno, a i sami sa sobom, teško dogovore kako postaviti granice u odgoju i u kojem ih je točno trenutku potrebno utvrditi. U želji da djetetu pružimo najbolje i najviše nastaje „čušpajz“ bez pravila, odgovornosti i briga. Kako spriječiti ili promjeniti takve obrasce odgoja tema je ove radionice.

ŠTO SE TO DOGAĐA U MOJOJ GLAVI?
Socijalni i emocionalni razvoj dijeteta bitne su komponente koje se lako mogu previdjeti, a njihovo zanemarivanje može dovesti do mnogih neprilagođenih ponašanja. Saznajte kako dijete psihološki sazrijeva i doživljava svijet oko sebe.

MAMA, TATA, ČITAJTE IZMEĐU REDOVA!
Zašto Vaše dijete još uvijek spava s vama u krevetu? Zašto je ponovo udarilo onog dečkića iz vrtića, a tisuću puta ste rekli da se to ne smije?! Zašto se počelo zatvarati u sobu? Zašto ga živcira sve što kažete? SOS, prva pomoć stiže!

MOJI STARCI – MAGISTRI RODITELJSTVA (radionica je namjenjena sudionicima koji odslušaju cijeli ciklus)
Na završnoj radionici ukratko ćemo ponoviti naučeno na prethodnim radionicama. U opuštenoj atmosferi uz iće i piće, zaokružit ćemo ciklus i dodijeliti diplome magistara roditeljstva. Tko zna, možda uskoro netko od Vas postane i doktor roditeljstva .

Prva radionica održat će se 3. ožujka 2018. Prijave se primaju putem e-maila, zaključno s 28.02.2018. Broj mjesta je ograničen. Ovisno o broju prijavljenih formirat će se jedna ili dvije grupe i to redoslijedom pristizanja prijava. Predviđena vremena održavanja predavanja i radionica su od 9:30 do 11:30h te od 13 do 15h.

Cijena jedne radionice iznosi 70 kn, a cijelog Ciklusa 350 kn.
E-mail adresa za prijave: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Pozvamo vas na zajedničko traganje za najboljim odgovorima na odgojne potrebe Vaše djece. Dobro došli!