fallback

BKS Banci dodijeljen Mamforce standard

Dijana Kobas Dešković i Juraj Pezelj

Typography

Na svečanosti 14. prosinca, Dijana Kobas Dešković uručila je BKS Banci Mamforce standard.

"Vrlo smo sretni zbog dobivanja Mamforce standarda. Za BKS Bank, obitelj je izvor energije, stoga želimo što više poticati naše zaposlenike kako bi mogli uspostaviti ravnotežu između poslovnih obveza i obiteljskog života", kazao je Juraj Pezelj, direktor Glavne podružnice BKS Bank u Hrvatskoj.

Pezelj je siguran da društveno odgovorno poslovanje usmjereno prema zaposlenicima, uvođenjem odgovornih politika i mjera pridonosi uspješnosti tvrtki. "Nekoliko istraživanja pokazuje da su zaposlenici koji su u mogućnosti uspješno uskladiti karijeru i obitelj, dugoročno motiviraniji, te imaju nižu stopu fluktuacije u odnosu na druge zaposlenike. Svjesni smo da ispunjenje obiteljskih obveza često zahtijeva brojne vještine poput efikasnog upravljanja vremenom ili zadržavanjem mirnoće u stresnim situacijama", ističe Juraj Pezelj.

BKS Bank oduvijek je obiteljski odgovorna tvrtka, te sukladno tome već niz godina promiče određene mjere u tom smislu za svoje zaposlenike. Nekoliko mjera, poput dara za novorođenčad, posebnog doručka za zaposlene s djecom ili mjera zdravstvene zaštite već su bile dio poslovne kulture BKS Bank i prije uključivanja u proces certificiranja prema Mamforce metodologiji. Prilikom neovisnog postupka procjene, utvrđene su između ostalog i nove mjere, kao što su financijska potpora za skrb o djetetu tijekom ljetnih praznika, priručnik za roditelje vezano roditeljski dopust, dan kada zaposlenici dovode dijete na posao, te razvojne edukacije vodstva na temu jednakosti.

Juraj Pezelj upućuje posebnu zahvalu Dijani Kobas Dešković autorici metode procjene Mamforce na profesionalno provedenom auditu u BKS Bank.

Foto: Saša Ćetković