fallback

Banke

Otp banka

OTP banka će u srpnju sniziti kamatne stope na sve kredite građana s promjenjivom kamatnom stopom pa će tako kamatne stope na kredite uz valutnu klauzulu u eurima biti niže za 0,35, a za kredite u kunama za 0,25 postotnih poena, izvijestili su iz te banke u petak.

Kune

Na tečajnoj listi koju je Hrvatska narodna banka (HNB) utvrdila u ponedjeljak, u odnosu na tečajnicu s kraja prošlog tjedna, kuna je ojačala u odnosu na sve važnije inozemne valute, a prema euru je ojačala 0,04 posto.

Novac

Po podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO), u travnju ove godine ukupan broj osiguranika porastao je za 1,8 posto u odnosu na travanj lani, dosegnuvši 1,47 milijuna, čime je nastavljen pozitivan trend kretanja njihova broja na godišnjoj razini neprekidno prisutan od ožujka 2015. godine, navode analitičari Raiffeisenbank Austria (RBA).

Javni dug

Bruto inozemni dug Hrvatske iznosio je krajem siječnja 42,2 milijarde eura, što je 3,1 milijardu eura ili 6,8 posto manje u odnosu na isti lanjski mjesec, pa je nastavljen trend smanjenja duga koji traje od studenog 2015. godine, navodi se u analizi Raiffeisenbank Austria (RBA).

Više članaka ...

Prijavite se na naš Newsletter