Najaktualnije vijesti

Ministarstvo kulture

Natječaji

Ministarstvo kulture objavilo je u utorak otvoreni (privremeni) poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom "Umjetnost i kultura 54 +", usmjerenog na socijalno uključivanje i unaprjeđenje kvalitete života osoba starijih od 54 godine kroz poboljšanje pristupa kulturnim i umjetničkim aktivnostima.

Internetski portal tportal.hr raspisao je natječaj za 10. književnu nagradu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., koja se dodjeljuje za najbolji hrvatski roman objavljen tijekom 2016. godine.

Damir Hoyka

Natječaji

Otvoren je natječaj za polaznike dvanaeste po redu Fotosofije, besplatnog sedmodnevnog seminara za naprednu fotografiju koji će se pod vodstvom Damira Hoyke održati sredinom lipnja. I ove će godine petnaest odabranih seminarista na predavanjima i tematskim photo sessionima doznati kako snimiti dobar portret, modnu, reklamnu i art fotografiju.

S ciljem širenja svijesti o važnosti očuvanja okoliša, INA i u 2017. nastavlja provedbu programa Zeleni pojas u sklopu kojeg sufinancira ekološke projekte. Program je namijenjen svim organizacijama civilnog društva, javnim obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj koji svoje ideje i projekte mogu prijaviti na natječaj otvoren do 21. svibnja u ponoć. U dosadašnje tri godine INA je pomogla realizaciju 49 projekata te ih sufinancirala s ukupno gotovo milijun kuna.

Europska agencija za sigurnost hrane – EFSA objavila je na svojim internetskim stranicama poziv za iskaz interesa za popunjavanje sedam mjesta u Upravnom vijeću Agencije. Poziv je također objavljen u Službenom glasniku Europske unije br. 92 od 24. ožujka 2017. godine. U natječajnom postupku mogu sudjelovati i hrvatski državljani koji ispunjavaju kriterije navedene u pozivu.

Natječaj Ministarstva kulture objavljen 10.travnja 2017. - Ministarstvo kulture Republike Hrvatske na temelju članka 9. Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi („Narodne novine“, 47/90, 27/93 i 38/09) i članka 2. Pravilnika o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi („Narodne novine“, 55/16) raspisuje Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva.