Izbornik

Susret generacija: Antonija Cesarec i Krešimir Radas u Europskom domu Zagreb

Antonija Cesarec, "Miloska Venera", kombinirana tehnika

Typography

U Europskom domu Zagreb (Jurišićeva 1 /1, Zagreb) do 23. veljače može se pogledati izložba slika Antonije Cesarec i Krešimira Radasa, pod nazivom ''Susret generacija: Antonija Cesarec i Krešimir Radas'', u organizaciji HDLU Zagreb i Europskog doma Zagreb.

„Antonija Cesarec slikarica je, koja je izgradila svoj slikarski izraz na ekspresivno – lirskim zapisima svakodnevice, njezinih unutarnjih promišljanja i istraživanja, ali i maštovitih putovanja kroz vrijeme i različite prostore.

Likovni zapisi Krešimira Radasa vezani su uz njegov dalmatinski zavičaj, naslijeđe predaka utkano u kamen, izbrazdan teškim radom ljudi koji su gradili suhozide – kamene ograde, građene tehnikom ''u suho'', a koji na njegovim slikama postaju strukture nepravilnih linija, plavetno – sivkaste površine kamena ispranog od kiša, išibanog vjetrovima, dočaravajući nam zidove sa zabačenih oranica i hladnu svježinu malih bunara.“ - piše među ostalim mr. art Krešimira Gojanović.

Antonija Cesarec je likovno obrazovanje stekla je u autorskoj školi ''AGORA'', gdje polaže “Majstoricu” u klasi prof. Ksenije Turčić. Pohađala je privatne ateliere ak. slikara i grafičara, prof. Josipa Martinka i ak. slikara, prof. E. R. Tanaya, gdje se uvodi u likovni jezik i sve tehnike likovnog izražavanja. Izlagala je na dvanaest samostalnih izložbi i na mnogo skupnih izložbama u zemlji i inozemstvu.

Krešimir Radas koristi najviše tehnikom ulja i akrila na platnu. Svoje slikarske vještine usavršavao je kod više akademskih slikara. Sudjelovao je na više od trideset skupnih izložbi u domovini i inozemstvu. Ovo je njegova treća samostalna izložba. Član je HDLU Zagreb.