Izbornik

Sedma gardijska brigada "Puma" Izložba u povodu 25. obljetnice osnutka - GMV Palača Herzer, Franjevački trg 10, 12.12. – 21.1. - Otvorenje: utorak, 12.12. u 18 sati

Izložba o sedmoj gardijskoj brigadi "Puma"

Typography

U povodu obilježavanja 25. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade „Puma“, u palači Herzer (GMV Franjevački trg 10), u utorak, 12. prosinca ove godine, u 18 sati, otvara se izložba o toj vojnoj postrojbi.

Izložba je jedan u nizu programa priređenih tom prigodom, među kojima su koncerti, kazališna predstava, likovna kolonija, javna tribina, sportske manifestacije srednjoškolaca Varaždinske županije, predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola te svečana akademija.

Ratni put 7. gardijske brigade „Puma“ prikazuje se kroz dokumentarni i multimedijski materijal, uz koji će biti predstavljeno i naoružanje korišteno u Domovinskom ratu, posuđeno od Udruge „Karlovački počasni vod ZNG '91“, kao i vojna odlikovanja koja je za izlaganje ustupila Predsjednica Republike Hrvatske i Ured predsjednice RH. Također, na izložbi su zastupljene i slike umjetnika, nastale na prigodnoj likovnoj koloniji.

Izložbom poput ove želi se naglasiti uloga i doprinos pripadnika 7. gardijske brigade „Puma“ u stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske, a ujedno i promicati važnost čuvanja stečevina Domovinskog rata. Organizator izložbe, postavljene za razgled do 21. siječnja iduće godine, je Udruga veterana 7. gardijske brigade „Puma“ u suradnji s Gradskim muzejom Varaždin.