Izbornik

Kazalište, TV, film

FOTO: HNK Varaždin

10. svibnja na Velikoj sceni HNK u Varaždinu održat će se premijera predstave "Tramvaj zvan žudnja" Tennessee Williamsa u režiji Valentine Turcu.

Premijera i hrvatska praizvedba predstave Vladimir

25. listopada u 20 sati na sceni Centra za mlade na rasporedu je premijera te ujedno i hrvatska praizvedba predstave Vladimir Matjaža Zupančiča.

Županija razveselila umirovljenike, puno smijeha i dobro raspoloženje na predstavi Čini barona Tamburlana

Varaždinska županija razveselila je umirovljenike s područja Županije organizacijom kajkavske komedije iz 18. stoljeća Čini barona Tamburlana, jedne od ponajboljih hrvatskih komedija u kojoj glumi niz vrhunskih glumaca, a samoj predstavi svojom pojavom, izričajem i nastupom veliki pečat daje Vid Balog.

Ambasadori hrvatskog turizma

Promotivni video Hrvatske turističke zajednice „Ambasadori hrvatskog turizma“ na 7. Zagreb TourFilm Festivalu osvojio je glavnu nagradu u kategoriji „Najbolji hrvatski turistički film“.

Promocija dokumentarnog filma Štafeta smrti

18. listopada u kino-dvorani Gaj održati će se premijera filma „Štafeta smrti“ redateljice Nade Prkačin u 18,00 h u organizaciji udruga proisteklih iz Domovisnkog rata s područja Varaždinske županije i Pučkog otvorenog učilišta Varaždin.

16. Dramske igre Theaterspiele

Već 16 godina Udruga za popularizaciju njemačkog jezika na području Republike Hrvatske „Europski kulturni krug-EKULT“ uz Osnovnu školu Vidovec te Općinu Vidovec organizira Dramske igre na njemačkom jeziku „Theaterspiele“.

Deveti GavranFest u Njemačkoj

Pet kazališnih predstava hrvatskoga književnika i dramatičara Mire Gavrana u tri dana će biti izvedeno na 9. GavranFestu u Augsburgu, a prva je na rasporedu izvedba komedije „Lutka“ Sensemble Theatra iz Augsburga, Njemačke, koja će se održati 1. veljače, nakon koje slijede izvedbe Theatra und so fort iz Minhena, Teatra Gavran iz Zagreba i Theater Center Forum iz Beča.

Loveling

Nezaobilazno odredište gradskih filmofila i poklonika kulture i umjetnosti, Zagreb Film Festival održat će se po šesnaesti put od 11. do 18. studenog na poznatim lokacijama: kino Europa, kino Tuškanac, MSU, F22 – Nova akademijska scena i dvorana Müller, ali i na čak 15 drugih lokacija diljem Hrvatske.