fallback

Ples

Svjetski dan plesa

Festival plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu ove godine postaje punoljetan - u svom 18. izdanju, što će se održati od 20. do 23. srpnja, predstavit će deset plesnih izvedbi iz raznih krajeva svijeta, koji svjedoče o različitosti, autentičnosti i kreativnosti suvremenih plesnih izričaja i trendova.

Solisti Marijinskoga teatra

Međunarodno nagrađivani i svjetski proslavljeni baletni i operni umjetnici najvećih sanktpeterburških kazališnih kuća gostovali su u ponedjeljak u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu, oduševivši zagrebačku publiku nizom odabranih baletnih i glazbenih minijatura iz teatarskih repertoara ruske kulturne prijestolnice.

Balet "Gospoda Glembajevi"

Najpoznatije dramsko djelo Miroslava Krleže "Gospoda Glembajevi" dobilo je u utorak navečer na pozornici zagrebačkoga Hrvatskog narodnog kazališta i svoju baletnu inačicu u režiji i koreografiji Lea Mujića.

Balet

Balet zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) nastupio je u nedjelju, 7. svibnja, u sanktpeterbuškom Aleksandrinskom teatru s popularnim baletom "Ana Karenjina" u koreografiji Lea Mujića, oduševivši svojim prvim cjelovečernjim baletnim predstavljanjem publiku svjetske baletne metropole, priopćio je HNK.

HNK Zagreb

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu ugostit će 5. i 6. lipnja svjetski proslavljene baletne i operne umjetnike sanktpeterburških kazališnih kuća, Marijinskog teatra, Akademskog kazališta opere i baleta Mihajlovskij, te Akademskog kazališta opere i baleta Leonid Jakobson na gala koncertu najavljenom kao događaj sezone središnjeg nacionalnog teatra.

HNK - Glembajevi

Najslavnije dramsko djelo Miroslava Krleže "Gospoda Glembajevi" uskoro će prvi put dobiti svoju baletnu inačicu koju kao koreograf, redatelj, te autor libreta i glazbenog izbora potpisuje Leo Mujić, a čija će praizvedba biti u utorak 30. svibnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Nakon rasprodane europske turneje i ukupno oko sedamdeset tisuća gledatelja u zagrebačku Arenu u subotu, 14. listopada, stiže "The Great Gatsby Ballet", najavljen kao "baletni blockbuster i neponovljivi spektakl" koji je oduševio publiku u Berlinu, Frankfurtu, Hamburgu, Beču i Ženevi.

Više članaka ...

Prijavite se na naš Newsletter