fallback

Ples

Predstava "Tango Piazzolla"

Plesni ansambl njemačkoga Kazališta Savezne zemlje Saske iz Radebeula zaključit će Baletne večeri na Sustipanu 63. Splitskoga ljeta izvedbama predstave Tango Piazzolla koreografa Carlosa Matosa za koju je splitska publika iskazala veliko zanimanje pa će se, osim planirane izvedbe 8. kolovoza, idući dan održati i druga izvedba.

Open Wound

Nastupom španjolske plesne umjetnice i koreografkinje Laurea Aris Alvarez, koja je na glavnom gradskom trgu izvela solo "Open Wound", te dvanaest plesača austrijske kompanije Hungry Sharks s predstavom "Hidden in Plain Sight" u kaštelu Grimani, u četvrtak navečer je u Svetvinčentu svečano otvoren 18. festival plesa i neverbalnog kazališta.

Solisti Marijinskoga teatra

Međunarodno nagrađivani i svjetski proslavljeni baletni i operni umjetnici najvećih sanktpeterburških kazališnih kuća gostovali su u ponedjeljak u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu, oduševivši zagrebačku publiku nizom odabranih baletnih i glazbenih minijatura iz teatarskih repertoara ruske kulturne prijestolnice.

Balet ''Labuđe jezero''

Nakon desetogodišnje pauze Balet Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu vratio se na Dubrovačke ljetne igre, pa je tako u parku Gradac u petak navečer izvedena uspješnica ''Labuđe jezero'' Petra I. Čajkovskog, u koreografiji slavnoga Vladimira Malakhova.

Svjetski dan plesa

Festival plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu ove godine postaje punoljetan - u svom 18. izdanju, što će se održati od 20. do 23. srpnja, predstavit će deset plesnih izvedbi iz raznih krajeva svijeta, koji svjedoče o različitosti, autentičnosti i kreativnosti suvremenih plesnih izričaja i trendova.

HNK Zagreb

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu ugostit će 5. i 6. lipnja svjetski proslavljene baletne i operne umjetnike sanktpeterburških kazališnih kuća, Marijinskog teatra, Akademskog kazališta opere i baleta Mihajlovskij, te Akademskog kazališta opere i baleta Leonid Jakobson na gala koncertu najavljenom kao događaj sezone središnjeg nacionalnog teatra.

Više članaka ...

Prijavite se na naš Newsletter