fallback

Galerije i muzeji

BRITAIN SOTHEBYS AUCTION

Kraljevska akademija umjetnosti u Londonu, Royal Academy of Arts (RA), iduće godine obilježava 250 godina kontinuiranog održavanja prestižne "Ljetne izložbe", a važnu obljetnicu proslavit će najvećom izložbom dosad, koja će predstaviti presjek povijesti razvoja te umjetničke manifestacije, ali i britanske umjetnosti općenito.

Silvija Marija Grossmann

U sklopu Ljetnog izložbenog četvrtka u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u četvrtak su otvorene tri izložbe - Godišnja izložba članova Društva, izložba "Prostori između zemlje, vode i neba" švicarske umjetnice Silvije Marije Grossmann i "Expanding photography" na kojoj su predstavljeni radovi članova Umjetničke Lige Zapadne Njemačke (WKB).

Hommage Miljenku Stančiću

„Hommage à Miljenko Stančić“ - izložba o kojoj smo već pisali, jer prije Varaždina prezentirana je u Zagrebu, sinoć je, dok je nad Varaždinom bjesnjela oluja, u svojevrsnoj katarzičnoj atmosferi, otvorena u Galeriji starih i novih majstora, smještenoj na Trgu koji nosi slikarevo ime, u Varaždinu.
U organizaciji su sudjelovali Gradski muzej Varaždin i Umjetnički paviljon u Zagrebu, gdje je izložba bila do preseljenja u Varaždin, a projekt je realiziran u povodu 90. godišnjice rođenja i 40. godišnjice smrti toga velikoga hrvatskog slikara.

Krivotvorena djela Ede Murtića

- GMV Palača Herzer, Franjevački trg 10, 11. 8. – 24. 9. - Otvorenje: petak, 11. 8., 20 sati.

Više članaka ...

Prijavite se na naš Newsletter