HNK Varaždin

Galerije i muzeji

Izložba 'Richter - Buntovnik s vizijom' otvorena u MSU

Bogato stvaralaštvo hrvatskog arhitekta i umjetnika Vjenceslava Richtera predstavljeno je s više od dvije stotine radova na retrospektivnoj izložbi "Buntovnik s vizijom", koja je otvorena u utorak u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti (MSU).

Željko Uremović

U Galeriji specijalne policije na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu do 27. listopada može se pogledati izložba slika Željka Uremovića koju je slikar nazvao "Moja vjera, moji snovi".

Srijeda u Muzeju - Varaždinska biskupija

U nizu programa posvećenih obilježavanju 20. godišnjice osnutka Varaždinske biskupije, među kojima je i nedavno otvorena izložba u palači Herzer GMV-a pod nazivom Trag dobrote, u sklopu Srijede u Muzeju, 11. listopada, održava se i projekcija filma Varaždinska biskupija.

Srijeda u Muzeju: Grgur Akrap

Gradski muzej Varaždin i Galerija Zlati ajngel, organizatori su izložbe slika Grgura Akrapa, koja se u sklopu Srijede u Muzeju otvara 4. listopada ove godine. Grgur Akrap (r. 1988. g.) diplomirao je 2013. godine na nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Damira Sokića. Do sada je izlagao na tridesetak skupnih izložbi, a ovo mu je jedanaesta samostalna.

Izložba "Strast stvaranja: remek-djela iz Fundacije Maeght"

Skupna izložba nekih od najvećih imena likovne umjetnosti 20. stoljeća, "Strast stvaranja: remek-djela iz zbirke Fundacije Maeght", otvorena je u srijedu u Umjetničkom paviljonu, gdje je okupila niz osoba iz hrvatskog javnog i kulturnog života.

Predstavljanje Vodiča stalnim postavom likovnih zbirki

U četvrtak, 28. rujna, u novouređenom Stalnom postavu likovnih zbirki Muzeja Međimurja Čakovec predstavljen je Vodič kroz novi postav likovnih zbirki.

Više članaka ...

Prijavite se na naš Newsletter