fallback

Motovun Film Festival pokrenuo crowdfunding kampanju za volontere

Motovun Film Festival

Typography

Netom uoči 20. rođendana Motovun Film Festival pokrenuo je crowdfunding kampanju kojom bi se prikupila sredstva potrebna da se za jubilarnu obljetnicu u tradicionalnu uniformu, festivalske majice, odjene festivalska volonterska populacija.

 "Festivalske majice tradicionalna su uniforma motovunskih volontera još od 1999. godine. Šarena grupa djevojaka i mladića koja zadnji tjedan srpnja nesebično provodi trgajući karte, brišući stolce, lijepeći plakate i odgovarajući na pitanja, prošle je godine zbog financijskih neprilika ostala bez svoje majice, svoje radne odjeće, bez svojeg zaštitnog znaka", ističu u MFF-a.

Kako bi svojim volonterima, "koji predstavljaju dušu i srce Motovuna", osigurao da u godini kada MFF slavi 20. rođendan "po ulicama Motovuna ponovno ponosno nose motovunske boje", Motovun Film Festival pokrenuo je Indiegogo kampanju "Majica za rođendan" (T-shirt for Birthday) kako bi prijatelji festivala, gosti, prijašnji, sadašnji i budući partneri i posjetitelji, svojom donacijom sudjelovali u odijevanju stotinjak duša koje su svoje ruke i noge, ideje i kreativnost odlučile podijeliti s 20. MFF-om.

"Svaka donacija bit će nagrađena prigodnom festivalskom nagradom, od zdravice čašom najboljeg motovunskog vina, preko nezaboravnog profesionalnog fotografiranja na srednjovjekovnim zidinama, do najukusnijeg istarskog ručka i drugih pogodnosti. Postanite zaštitnik volontera, budite lijepa uspomena na još jedan nezaboravan festival, dođite i upoznajte zahvalna lica koja ste odjenuli", poručuju iz MFF-a.

Jubilarno 20. izdanje Motovun Film Festivala održat će se od 25. do 29. srpnja s izborom filmova od velikih festivalskih uspješnica, najvećih filmova koji su obilježili godinu i dobili nagrade na festivalima poput Berlina i Cannesa, do malih još neotkrivenih filmova rađenih s niskim budžetima, a u Glavnom programu za nagrade će se natjecati 18 filmova.