fallback

Kazalište, TV, film

"Marin Držić – Viktorija od neprijatelja"

Drugi premijerni dramski naslov 68. Dubrovačkih ljetnih igara ''Marin Držić – Viktorija od neprijatelja'', zasnovan na preslagivanju Držićevih djela te parafrazama djela drugih autora, uprizoren je u nedjelju navečer u parku Umjetničke škole u režiji Ivica Boban.

Pečat

Kazalište Ulysses svoju 17. sezonu nastavlja predstavom "Pečat" Borne Vujčića u režiji Lee Anastazije Fleger koja se bavi "pitanjima o društvenom sustavu u kojem se (s)nalazimo", a bit će izvedena u nedjelju i ponedjeljak 20. i 21. kolovoza u Etnografskom muzeju na Velikom Brijunu.

MFF_School

Mediteran Film Festival, koji će se održati od 23. do 26. kolovoza u Širokom Brijegu (BiH) i ove godine u sklopu svojih programa 'MFF Fora' i 'MFF School' namijenjenih najmlađim fimoljupcima, donosi projekcije filmova i radionice renomiranih američkih predavača, najavljuju organizatori.

'U plavetnilo' Antonete Alamat Kusijanović u finalu studentskog 'Oscara'

Za studentsku nagradu Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti ove je godine nominiran jedan hrvatski naslov, kratkometražni igrani film Antonete Alamat Kusijanović "U plavetnilo", kao jedan od sedam naslova nominiranih u kategoriji naboljeg igranog filma, priopćio je HAVC.

Buffet željezara

Na 16. DokuFestu, koji se održao od 4. do 12. kolovoza u Prizrenu, dugometražni dokumentarni film Gorana Devića "Buffet željezara" proglašen je najboljim filmom programa 'Balkan dox', dok je posebno priznanje dodijeljeno Borisu Poljaku za kratkometražni film "Oni samo dolaze i odlaze".

Novo doba

Kazalište Ulysses ugostit će u petak i subotu 18. i 19. kolovoza na Malom Brijunu beogradski BITEF Teatar, koji će u Tvrđavi Minor izvesti svoju višestruko nagrađivanu predstavu "Novo doba" u režiji sarajevskog redatelja Dine Mustafića.

Sarajevo film festival

Američkom redatelju i scenaristu Oliveru Stoneu, koji boravi u Sarajevu kao gost 23. sarajevskog filmskog festivala (SFF), u nedjelju je uručena posebna nagrada za ukupni doprinos filmskoj umjetnosti.

Više članaka ...

Prijavite se na naš Newsletter