HNK Varaždin

Kazalište, TV, film

Premijera "Ustava Republike Hrvatske"

Program 32. Gavellinih večeri donosi u utorak i srijedu 17. i 18. listopada izvedbe dviju velikih uspješnica zagrebačkih kazališta protekle sezone, "Ustav Republike Hrvatske" Satiričkog kazališta Kerempuh i "Ljudi od voska" Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu.

premijera predstave Ivana Vidića 'Noćni život'

Predstava "Noćni život" u režiji Paola Magellija i produkciji Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM) dobila je specijalnu nagradu žirija 57. međunarodnog kazališnog festivala MESS koji se održao od 30. rujna do 8. listopada u Sarajevu.

"Kratki izlet" I. Bezinovića na Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu

Projekcijom igranog filma Igora Bezinovića "Kratki izlet", u Vinkovcima je u četvrtak navečer započeo prvi Filmski festival glumca na kojem će do 12. listopada biti prikazano devet domaćih filmova iz ovogodišnjeg programa filmskog festivala u Puli, a bit će proglašen i najbolji film festivala o kojem će odlučiti 23 učenika vinkovačke Gimnazije.

"Moja ti" Ateljea 212, suvremena ljubavna bajka zaogrnuta tragedijom

Ovogodišnje Gavelline večeri u Zagreb dovode predstavu "Moja ti" beogradskog Ateljea 212, smatranu jednim od ponajboljih regionalnih kazališnih ostvarenja protekle godine, koju redateljica Aleksandra Milavić Davies najavljuje kao ljubavnu bajku zaogrnutu tragedijom čije su junakinje žene-superheroji treće životne dobi "koje se odbijaju predati".

Predstava Pivo

Zagrebački Teatar Gavran u novu kazališnu sezonu 2017./2018. ulazi iznimno ambiciozno, obzirom da se u listopadu, navršava petnaest godina od pokretanja ovog putujućeg teatra koji je svojim izvedbama premrežio Hrvatsku uzduž i poprijeko, a nerijetko je nastupao i u brojnim europskim zemljama.

Više članaka ...

Prijavite se na naš Newsletter