fallback

Kazalište, TV, film

Promocija zbirke

U organizaciji Matice hrvatske Varaždin, Instituta Balassi iz Zagreba, te Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, u varaždinskom kazalištu u Klubu Europa Media 19. lipnja predstavljena je zbirka pjesama mađarskog pjesnika Janosa Pilinszkyja „Čovjek je ovdje nedostatan za ljubav“.

"Ježeva kućica"

Na 41. Međunarodnom festivalu animiranog filma u Annecyju, kratkometražna basna "Ježeva kuća" Eve Cvijanović osvojila je nagradu za najbolji film u kategoriji Young Audience (Jeune public), koju čine filmovi prikladni za djecu iz natjecateljskog programa, priopćeno je u nedjelju iz Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC).

Dodjela Zlatnog Oktavijana

Dodjelom Zlatnog Oktavijana, nagrade za životno djelo Hrvatskog društva filmskih kritičara, Pavlu Štalteru, hrvatskom animatoru, redatelju, scenografu, scenaristu animiranih filmova i ilustratoru u petak navečer u zagrebačkom kinu Tuškanac otvoreno je 26. izdanje Dana hrvatskog filma (DHF).

I Musici Affeti

Barokni sjaj Venecije - Tiepolo i suvremenici, izložba remekdjela velikih baroknih slikara Venecije, koja se od 3. lipnja do 1. listopada može razgledati u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, ujedno je i okosnica niza popratnih događanja koja će tijekom ljeta i jeseni obogaćivati kulturnu ponudu hrvatske metropole - najavio je to Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja na prvom u nizu ovogodišnjih popratnih kulturnih programa ove velike svjetske izložbe.

Više članaka ...

Prijavite se na naš Newsletter