fallback

Književnost i glazba

Pozivnica

Knjiga u srcu grada manifestacija je koja tijekom ovogodišnjeg Špancirfesta - izvrsnim programom te prvim imenima sjeverozapadne književnosti - nastoji literaturu povezati s urbanim vibracijama koje Varaždin i njegovi posjetitelji osjećaju i odašilju festivalskih dana.

Matija Dedić

Program 18. ljeta Scene Amadeo zatvorit će u atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja (HPM) na zagrebačkom Gornjem Gradu vodeći hrvatski jazz glazbenik Matija Dedić s dva koncerta pod nazivom "Matija i prijatelji", na kojima će 30. i 31. kolovoza ugostiti svoje prijatelje glazbenike Lidiju Bajuk, Merimu Ključo, Saru Renar, Mateja Meštrovića, Tedija Spalata i Kristijana Beluhana.

Izvor: Rolling Stone

Utemeljitelj, najveći promotor i najstrastvenija figura u povijesti rock'n'rolla Elvis Presley, umro je prije 40 godina, 16. kolovoza 1977., ostavivši za sobom nasljeđe koje ga i gotovo pola stoljeća kasnije gotovo jednoglasno čini neprikosnovenim Kraljem rocka bez kojega ne samo glazba, već i svijet kakvim ga danas poznajemo, ne bi bili isti.

Pula Jazz Festival

Drugu godinu za redom udruga Kulturna inicijativa pod vodstvom svjetski poznatog saksofonista Olega Kireyeva organizira Međunarodni Pula Jazz Festival.

Trash snimanje

Superman, Batman, Iron Man, Captain America i drugi superjunaci tema su ovogodišnjeg 12. Trash Film Festivala koji će sredinom rujna u Varaždinu okupiti amaterske filmaše iz cijeloga svijeta i prikazati njihove niskobudžetne filmove na velikom platnu.

Ivan Dečak

Karlovačko RockOff - Festival novog zvuka ove će godine, uz Zagreb, po prvi puta posjetiti Rijeku i Split, a u četvrtoj sezoni festivala zamišljenog kao platforma za veći medijski, diskografski i koncertni proboj kvalitetne "rock" i "off" glazbe u četiri će finalne večeri nastupiti 18 bendova.

Više članaka ...

Prijavite se na naš Newsletter