Konferencija Smart Cities: Čehok predstavio Tehnološki park Varaždin

Konferencija Smart Cities: Čehok predstavio Tehnološki park Varaždin

Typography

Na Zagrebačkom velesajmu 9. travnja održala se 5. konferencija Smart Cities - Pametnim rješenjima do održivoga grada u organizaciji LIDER MEDIA i u suradnji s Udrugom gradova Republike Hrvatske.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. Ivan Čehok sudjelovao je u raspravi za okruglim stolom na temu „Inovacijama do održivih gradova“. Zajedno s predstavnicima Bjelovara, Zagreba, Splita, Supetra i Zaprešića uz moderatore Daria Runtića iz Udruge gradova i Tina Bašića iz Lidera raspravljao je o kvalitetnom upravljanju gradovima temeljem održivih strategija, odgovornosti, transparentnosti te sudjelovanje građana. Također se govorilo o smanjenju emisije štetnih plinova, energetskoj učinkovitosti te zbrinjavanju otpada, pametnoj mobilnosti kao i o digitalizacija gradova.

Konferencija Smart cities 2 2019

Gradonačelnik Čehok posebno je iskoristio priliku informirati javnost i sudionike konferencije o Tehnološkom parku Varaždin u kojem trenutno djeluje 40 tvrtki s 250 visokoobrazovanih stručnjaka koji rade na razvijanju različitih rješenja vezanih uz koncept pametnih gradova. Gradonačelnik je najavio i razvojne planove Tehnološkog parka, rekonstrukciju i opremanjem novom infrastrukturom te uređenje novi 4 tisuće kvadratnih metara poslovnog prostora te plan proširenja za dodatnih 6 – 8 tisuća kvadratnih metara.

Konferencija se nastavlja u poslijepodnevnim satima prezentacijama i radionicama, a više detalja potražite na: http://lider.events/smart-cities/

 Konferencija Smart cities 3 2019

Prijavite se na naš Newsletter