Hrvatski obrtnici u Celju

Press konferencija u Hrvatskoj obrtničkoj komori

Typography

51. Međunarodni obrtnički i poduzetnički sajam Celje 2018. (MOS) koji se održava od 11. do 16. rujna, predstavljen je na press konferenciji u Hrvatskoj obrtničkoj komori (HOK).

Na ovogodišnjem sajmu predstavit će se 1.400 izlagača iz 30 država. Hrvatski će izlagači biti će u paviljonu L1, na štandu broj 15, površine 54 m2.

HOK sufinancira nastup 17 izlagača, a u suradnji s Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije na sajmu će se prezentirati i katalog tradicijskih i umjetničkih obrta, katalog građevinara kao i katalog metaloprerađivača s područja Krapinsko-zagorske županije te uzorci proizvoda 14 tradicijskih obrta. U suradnji s Obrtničkom komorom Karlovačke županije putem promotivnih materijala prezentirat će se obrtnici iz djelatnosti graditeljstva, obrade drva, izrade alata i turizma s područja Karlovačke županije.

Na konferenciji je istaknuto da su zajednički nastupi hrvatskih obrtnika na inozemnim međunarodnim sajmovima tijekom prošle i ove godine organizirani u sklopu provedbe projekta „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova i povećanje sposobnosti hrvatskog obrtništva za poslovanje u inozemstvu uz podršku Hrvatske obrtničke komore“, koji je s 2.304.893,64 kuna sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Cilj projekta je pružanje pomoći HOK-a obrtnicima kako bi razvili svoje kapacitete i sposobnosti za sudjelovanje na međunarodnom tržištu.

Samostalno se na ovogodišnjem izdanju MOS-a predstavlja još 7 hrvatskih izlagača.

Prijavite se na naš Newsletter