Najveći startup hub u CEE regiji poziva na prijavu za besplatni program

Najveći startup hub u CEE regiji poziva na prijavu za besplatni program

Typography

Prijave za Accelerator program u Beču zaprimaju se do 9. svibnja.

Na prva četiri kata bečkog Design Towera u samom srcu Beča, gdje se smjestio i prestižni hotel Sofitel, prošle je godine otvoren najveći startup hub u ovom dijelu Europe.
Na ukupno 8000 kvadratnih metara tamo je svoj novi dom našlo nekoliko stotina startupova, a fokus leži na inovacijskim područjima kao što su mediji, bankarstvo, osiguranje, mobilnost, sigurnost, blockchain, AI, energetika i inženjerstvo.

weXelerate centar otvoren je 365 dana u godini 24 sata na dan, a cjelokupno prizemlje zgrade predviđeno je kao svojevrsni javno dostupni coworking prostor.
Jedan od bitnih ciljeva osnivača weXeleratea povezivanje je velikih tvrtki sa startupovima iz cijelog svijeta, kako bi skupa realizirali konkretne inovacijske projekte, otvarali nova tržišta i stvarali suvremene proizvode.

Upravo stoga bečki centar startupovima iz cijelog svijeta i ove godine nudi tzv. Accelerator program u trajanju od četiri mjeseca, Modularni sadržaji programa usmjereni su na stvaranje dodane vrijednosti i otvaranje novih tržišta za inovativne proizvode mladih poduzeća.
U okviru programa 16 velikih tvrtki strukturirano će surađivati s 50 startupova, kako bi zajedničkim snagama ostvarili zadane ciljeve.

Sudionicima na raspolaganju stoji preko 100 mentora, a sudjelovanje u programu je besplatno. Troškove boravka i smještaja snose sami sudionici.
Sljedeći ciklus započinje 1. listopada i završit će sredinom siječnja 2019. Zainteresirani startupovi za ovaj se program mogu prijaviti do 9. svibnja putem sljedećeg linka.

Prijavite se na naš Newsletter