Na Poduzetničkom sajmu cijeli niz premijera – bogati kreativni sadržaj proizvoda i usluga po prvi puta se predstavlja tržištu

Slavica Šipicki

Typography

Više od sedamdeset poduzetnica i poduzetnika iz Hrvatske i jugoistočne Europe predstavit će bogatstvo svojih poslovnih aktivnosti, proizvodnje ili pružanja usluga na drugom po redu Poduzetničkom sajmu Kongresa poduzetnica koji će se održati 8. ožujka 2018. u zagrebačkom City centru Plaza.

Poduzetnički sajam sastavni je dio kongresa donoseći obilje sadržaja na najvećoj poslovnoj manifestaciji koja okuplja žena u poduzetništvu ovog dijela Europe.
Zanimljivost ovogodišnjeg Poduzetničkog sajma jeste i činjenica da će po prvi puta hrvatskom, ali i regionalnom tržištu biti predstavljeno desetak premijernih proizvoda i usluga žena u poduzetništvu, koje su izabrale upravo 08. ožujka kako bi označile početak prodaje i promocije svojih poslovnih projekata.

- Vjerujem da će upravo Poduzetnički sajam u sklopu Kongresa poduzetnica 2018. biti prava prilika za promociju poduzetništva, posebice u poduzetništvu, ali i razmjenu iskustava i znanja te stvaranje novih poslovnih kontakata. Imali smo sreću što je naša kvaliteta prepoznata, jer bez pojedinih općina, gradova i županija koje su pomogle realizaciju Poduzetničkog sajma u ovom obujmu kojega predstavljamo ove godine, ne bi bila moguća. U projektu sajma sudjelovala je Međimurska, Varaždinska i Krapinsko-zagorska županija koje će s nama u organizaciji predstaviti poduzetničke aktivnosti, proizvode i usluge svojih lokalnih sredina.

Jednaku suradnju uspostavili smo s gradovima Nova Gradiška, Sinj, Pakrac i Vukovara koji na Dan žena stižu sa svojim poduzetnicama i poduzetnicima predstaviti bogatstvo njihovog poslovnog angažmana i proizvoda - najavila je Slavica Šipicki, direktorica Poduzetničkog sajma Kogresa poduzetnica 2018.

Na Sajmu će se predstaviti poduzetnice iz raznih djelatnosti od izdavačke, uslužne, turističko-hotelijerske, smještajne, umjetničke djelatnosti, estetske medicine i kozmetologije, proizvodnje zdrave hrane, dizajniranje tekstila i odjeće, izrade suvenira i unikatnog nakita...

Ono što je poseban sadržaj Sajma svakako je nastup i sudjelovanje učenika Ekonomske i trgovačke škole iz Čakovca koji će predstaviti učeničku zadrugu Terra Economica, što je pokazatelj da u pojednim školskim sredinama puno pažnje posvećuju učenju i upoznavanju sa svim mogućnostima koje pružaju poduzetničke djelatnosti.

Po prvi puta za ovaj dio Europe, a zahvaljujući Poduzetničkom sajmu predstavit će se i jedinstven, inovativan proizvod Gentle Day - biorazgradivi menstrualni ulošci, visoke moći upijanja, te s iznimnim antialergijskim svojstvima, koje donosi na tržište poduzetnica Dina Vukičević iz Vukovara.

- Sasvim ciljano premijerno na Poduzetničkom sajmu 08. ožujka predstavljamo Gentle day menstrualne uloške, koji su u cijelosti plod inovacije i prirodnih materijala, te na tržište ovog dijela Europe, nakon što su osvojili Sjedinjene Američke Države, stižu na Dan žena. Riječ je o visokokvalitetnom i zdravstveno iznimno prihvatljivom proizvodu, koji ima veliku moć upijanja, napravljenog u cijelosti od prirodnih materijala, zbog čega nema alergija i ostalih neželjenih posljedica. Gentle day proizvod je u cijelosti inventivno stvorila i kreirala žena, te predstavlja i svojevrsni izum i veliki napredak u ovom dijelu ženske higijene - najavila je Dina Vukičević premijeru Poduzetničkog sajma.

Na sajmu će se naći i posebni proizvodi branda GOLDEN VALLEY CROATIA. Riječ je o izvorno hrvatskim proizvodima koji se nigdje u Europi ne proizvode, najavljuje Zdenko Bundić iz Vinkovaca.

- Na Poduzetničkom sajmu se predstavljamo s tamnim suncokretovim uljem, kao i tamnim suncokretovim uljem s crnim tarufom, kao i tamnim suncokretovim brašnom. Ovi proizvodi pod brandom GOLDEN VALLEY CROATIA dobijeni su postupkom hladnog prešanja biranih sjemenki suncokreta upotrebom nove tehnologije i recepture kako bi se sačuvali svi prirodni visoko vrijedni sastojci koji obiluju nutritivnim hranjlivim tvarima - opisao je poduzetnik i sudionik Sajma Zdenko Bundić.

Na Poduzetničkom sajmu kao sinergija rada dviju poduzetnica i to Jelene Bikić iz mjesta Kljaci u Šibensko kninskoj županiji i Mirte Vukušić iz Zagreba stiže prva hrvatska kozmetička torbica - mala riznica svega potrebnog ženi na bazi prirodne kozmetike napravljene isključivo od sastojaka koji se mogu naći u našem podneblju.

Zahvaljujući poduzetnici Nikolini Ćorković iz tvrtke "Dva krila" na Poduzetnički sajam dolazi i letjelica Gyrocopter, koja pruža mogućnost panoramskih letova, ali i snimanja iz zraka.

Poduzetnički Antistress & wellnes corner predstavit će hotel Atlantida iz Rogaške Slatine, uz ostalo specijaliziran upravo za pružanje opuštajućih sadržaja svima kojima poslovni projekti uzimaju dragocjeno privatno vrijeme i trenutke kada bi se mogli posvetiti sebi, svom zdravlju i opuštanju. A poseban premijerni sadržaje je i prva hrvatska poslovna mapa koju će u sklopu svega što će se događati na Kongresu poduzetnica predstaviti Hana Bratoš.

- Poslovna mapa namijenjena je svima koji trebaju ili vole svoj ured imatiuz sebe. U ovaj naš posebno dizajnirani e-tui, izvorno hrvatski proizvod, stane sve što treba. Naša poslovna mapa zamjenjuje glomazne torbe, nepraktične mape, zapetljane žice, prazne uređaji, a osmišljna je i izrađena u Hrvatskoj - ističe Hana Bartoš, iz tvrtke Art-Datus d.o.o.
Bez partnera, pokrovitelja i sponzora ne bi bilo ni Kongresa poduzetnica.

Kongres poduzetnica Hrvatske i regije, najveće poslovno okupljanje poduzetnica u ovom dijelu Europe od kada postoji tržišna ekonomija, 8. ožujka – Zagreb, City Plaza kongresni centar kojega organizira Virutalni ženski poduzetnički centar i Grad Zagreb u partnerstvu svestrano podupiru i pomažu:

Pokrovitelji Kongresa
Turistička zajednica grada Zagreba
Konrad Adenauer Zaklada
Hrvatska gospodarska komora
Gradovi Vukovar, Nova Gradiška, Pakrac, Sinj i Petrinja
Hrvatska zajednica županija
Međimurska, Krapinsko zagorska i Varaždinska županija

Dijamantni sponzor
METROTEKA d.o.o. Zagreb

Zlatni sponzori
EXPERT PRODUCT d.o.o. Zaprešić
Magis Tim d.o.o. Zagreb
ProConventa d.o.o. Zagreb
Kontoar d.o.o. Nova Gradiška
ČIP Sistemi d.o.o. Sarajevo

Srebrni sponzori
Zagrebačka banka d.d. Zagreb
Wüstenrot stambena štedionica d.d. Zagreb
Robert Bosch d.o.o. Zagreb
Poliklinika Nado Fizio Medico centar Osijek

ATLANTIDA Boutique Hotel Rogaška Slatina
Nova generacija softvera d.o.o. Zagreb
MINT IT d.o.o. Zagreb
IMAVES d.o.o. Zagreb
Studio 5 do12
PRESS CLIPPING d.o.o. Zagreb
AERO Print d.o.o. Ljubljana & Zagreb
Produkt Bastal d.o.o. Novo Čiče
Coca cola HBC Adria

Sponzori
SPECIJALISTIČKA GINEKOLOŠKA ORDINACIJA
dr. Mirjana Semenić Rutko Vukovar
Tim Kabel d.o.o Sesvete
Kemoboja Dubrava d.o.o. Zagreb
Ecolan d.o.o. Sisak
Doba Business school Maribor

Prijavite se na naš Newsletter