Marie-Luise Dött, zastupnica vladajućeg CDU-a u Bundestagu i ugledna njemačka poduzetnica - VIP predavačica najvećeg okupljanja žena u biznisu jugoistočne Europe

Marie-Luise Dött

Typography

Finalizacija priprema za Kongres poduzetnica Hrvatske i regije, koji će se po treći puta održati u Zagrebu na Dan žena 8. ožujka, kao najveće okupljanje žena u biznisu jugoistočne Europe ugostit će ove godine gospođu Marie-Luise Dött, zastupnicu vladajućeg CDU-a u njemačkom Bundestagu.

Marie-Luise Dött održat će motivacijsko predavanje na Kongresu i time otvoriti radni dio naše manifestacije, govoreći kako je uspješno spojila u svojoj učinkovitoj i svestranoj karijeri poduzetništvo i visoku politiku, u kojoj upravo ove godine obilježava 20 godina kontinuiranog zastupničkog staža.
Od 2001. do kraja 2017. VIP predavačica Kongresa poduzetnica Marie-Luise Dött obnašala je dužnost predsjednice saveznog Udruženja katoličkih poduzetnika Njemačke koje broji više od 1.200 članova poduzetnica i poduzetnika te menadžera. Članica je nacionalnog vodstva "Udruženja malog i srednjeg poduzetništva i gospodarstva" unutar vladajuće frakcije u Njemačkoj, CDU/CSU. Zastupnica Dött je gemologinja i procjeniteljica dijamanata, obiteljska poduzetnica i vlasnica proizvodnje nakita od dragog kamenja.

Na Kongresu poduzetnica, kojemu je Zagreb domaćin 8. ožujka, (City centar Plaza) očekujemo 500 poduzetnica iz svih krajeva Hrvatske, uz gošće i goste iz jugoistočne Europe.
Treći je to puta da se upravo u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i Grada Zagreba, uz pokroviteljstvo predsjednice RH gđe Kolinde Grabar Kitarović, na jednom mjestu okupljaju žene koje svoju egzistenciju osiguravaju na realnom tržištu te marljivo i neumorno potiču žensko poduzetništvo prema rastu i razvoju.
Država partner ovogodišnjeg Kongresa je Bosna i Hercegovina, a regionalna partnerska organizacija je Regionalne asocijacije poduzetnica Poslovna žena iz Sarajeva.
Ove godine po drugi puta će se na Kongresu uručiti i Povelja – grad prijatelj ženskog poduzetništva koju će dobiti gradovi Vukovar, Pakrac i Petrinja, kao i njihovi gradonačelnici za svestranu potporu i suradnju na provedbi projekata jačanja poduzentištva koje kreira i provodi naša asocijacija.
Središnja tema ovogodišnjeg Kongresa je „Uspješne poduzetnice – izvor naše motivacije ili frustracije!“, a svi sadržaji kongresa su u cijelosti besplatni i kongres nema kotizacije.

Ciljevi Kongresa su u prvom redu poticanje i osnaživanje žena za pokretanje poduzetničkih aktivnosti, razmjena znanja i iskustva, umrežavanje i zajednički rad poduzetnica, poticanje gospodarske suradnje među vlasnicama tvrtki i obrta, ali i našim kolegama kako u Hrvatskoj, regiji, ali i šire te poticanje konkurentnosti i izvrsnosti korištenjem novih tehnologija. Kongres poduzetnica Hrvatske i regije predstavlja platformu za razmjenu iskustava, stvaranje poslovnih kontakata, povezivanje i unapređenje poslovne mreže poduzetnica, kako bi im pristup i opstanak na tržištu država iz kojih dolaze, ali i regije bio što kvalitetniji, a put do željenog poslovnog uspjeha što izvjesniji.

Primarno se Kongres organizira u cilju smanjenja marginaliziranosti žena u poslovnom svijetu i njihove diskriminacije u društvenom djelovanju.
U sklopu Kongresa poduzetnica bit će po drugi puta upriličeno i izlagačko događanje „Poduzetnički sajam“ na kojem će poduzetnice iz cijele Hrvatske, ali i regije predstaviti i promovirati svoje poslovne aktivnosti i sadržaje.
(prijave se obavljaju putem službene internetske stranice www.kongres.poduzetnica.hr)
(video razglednicu s prošlogodišnjeg Kongresa održanog u Zagrebu možete pogledati na ovom linku https://youtu.be/o3RoMn1YlWI)

Kongres poduzetnica još će jednom na Dan žena 8. ožujka na jednom mjestu okupiti u iznimnom broju okupiti vlasnice tvrtki i obrta koje marljivo i neumorno potiču žensko poduzetništvo prema rastu i razvoju u ovom dijelu Europe, pokazujući o kojoj iznimnoj rastućoj gospodarskoj snazi je riječ.
Bez partnera, pokrovitelja i sponzora ne bi bilo ni Kongresa poduzetnica.
Kongres poduzetnica Hrvatske i regije, najveće poslovno okupljanje poduzetnica u ovom dijelu Europe od kada postoji tržišna ekonomija, 8. ožujka– Zagreb, City Plaza kongresni centar kojega organizira Virutalni ženski poduzetnički centar i Grad Zagreb u partnerstvu svestrano podupiru i pomažu:

Pokrovitelji Kongresa
Turistička zajednica grada Zagreba
Konrad Adenauer Zaklada
Hrvatska gospodarska komora
Gradovi Vukovar, Nova Gradiška, Pakrac, Sinj i Petrinja
Međimurska i Varaždinska županija

Dijamantni sponzor
METROTEKA d.o.o. Zagreb

Zlatni sponzori
EXPERT PRODUCT d.o.o. Zaprešić
Magis Tim d.o.o. Zagreb
ProConventa d.o.o. Zagreb
Kontoar d.o.o. Nova Gradiška
ČIP Sistemi d.o.o. Sarajevo

Srebrni sponzori
Zagrebačka banka d.d. Zagreb
Wüstenrot stambena štedionica d.d. Zagreb
Robert Bosch d.o.o. Zagreb
Poliklinika Nado Fizio Medico centar Osijek

ATLANTIDA Boutique Hotel Rogaška Slatina
Nova generacija softvera d.o.o. Zagreb
MINT IT d.o.o. Zagreb
IMAVES d.o.o. Zagreb
Studio 5 do12
PRESS CLIPPING d.o.o. Zagreb
AERO Print d.o.o. Ljubljana & Zagreb
Produkt Bastal d.o.o. Novo Čiče

Sponzori
SPECIJALISTIČKA GINEKOLOŠKA ORDINACIJA
dr. Mirjana Semenić Rutko Vukovar
Tim Kabel d.o.o Sesvete
Kemoboja Dubrava d.o.o. Zagreb
Ecolan d.o.o. Sisak
Combis d.o.o. Zagreb
Doba Business school Maribor

Prijavite se na naš Newsletter