Odlučeno je: Pelješki most za 2,08 milijardi kuna gradit će kineski konzorcij

Pelješki most za 2,08 milijardi kuna gradit će kineski konzorcij

Typography

Druge dvije ponude na natječaju za gradnju tog mosta poslali su talijanski Astaldi i turski Ictas koji su ponudili da će most izgraditi za 2,55 milijardi kuna, dok je Strabag za taj posao tražio 2,62 milijardi kuna.

Hrvatske ceste objavile su odluku da će Pelješki most graditi kineski konzorcij predvođen tvrtkom China Road and Bridge Corporation koji je za taj posao ponudio 2,08 milijardi kuna, piše Večernji list.

Druge dvije ponude na natječaju za gradnju tog mosta poslali su talijanski Astaldi i turski Ictas koji su ponudili da će most izgraditi za 2,55 milijardi kuna, dok je Strabag za taj posao tražio 2,62 milijardi kuna. Talijansko-turska ponuda je odbijena zbog nevaljane bankarske garancije. A na kraju je kao ekonomski najpovoljnija izabrana i ona i najjeftinija – kineska.

Tvrtke čije ponude nisu nisu odabrane imaju pravo žalbe. Ponude za gradnju Pelješkog mosta otvorene su 15. rujna i hrvatske ceste su imale rok od 120 dana za donošenje odluke o odabiru, a taj je rok istjecao ovih dana.

Preneseno s: Poslovni.hr

Prijavite se na naš Newsletter