Summit100 i Komorski investicijski forum ZB6 potpisali sporazum o suradnji

Živko Mukaetov i Marko Čadež potpisuju sporazum

Typography

Tijekom održavanja Summita 100 poslovnih lidera jugoistočne Europe u Skoplju (16. i 17. listopada) potpisan je sporazum o suradnji između regionalne platforme Summit100 i Komorskog investicijskog foruma šest zemalja Zapadnog Balkana – tijela za regionalnu suradnju komora Makedonije, Srbije, Albanije, Kosova, Bosne i Hercegovine te Crne Gore.

Prema riječima potpisnika, predsjednika Upravnog odbora Summita100, Živka Mukaetova te predsjednika Privredne komore Srbije, Marka Čadeža, cilj sporazuma je udružiti snage privatnog sektora i jakih regionalnih kompanija pri realizaciji dogovorenih projekata iz Berlinske inicijative.

Naslanjajući se na teme u okviru Summit100 konferencije – konkretnijeg, bržeg i jednostavnijeg povezivanja zemalja regije Marko Čadež je izjavio: „Mi želimo pomoći u ostvarivanju ciljeva poput uklanjanja carinskih barijera, sinkronizacije dokumentacije kao i ostalih procedura. Na nama je odgovornost držanja te teme visoko na agendi i mislim da takva spremnost sada postoji, ali ne smijemo se opustiti. Ovo je pitanje opstanka naše regije“.

„Želimo potaknuti gospodarsku suradnju te unaprijediti konkurentnost regionalne i nacionalnih ekonomija. Drago mi je da smo na šestom po redu Summitu i službeno obilježili početak ove suradnje“, komentirao je Živko Mukaetov.

SUMMIT100 poslovnih lidera jugoistočne Europe jedinstvena je poslovna inicijativa koja okuplja najistaknutije poslovne lidere iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Kosova te Albanije. Inicijatori i organizatori su tvrtka Alkaloid Skoplje zajedno s Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP), Združenjem Managera Slovenije (ZSM), Srpskom asocijacijom menadžera (SAM), Atlas fondacijom iz Crne Gore, sarajevske Bosna Bank International (BBI) i tvrtke ASA Holding.

Prijavite se na naš Newsletter