EY Poduzetnik godine 2016. – natječaj otvoren do 31. listopada

Typography

Hrvatska već treću godinu zaredom sudjeluje u prestižnom globalnom projektu EY Poduzetnik godine™ koji organizira poznata svjetska revizorsko - konzultantska kompanija Ernst&Young, s ciljem nagrađivanja najuspješnijih poduzetnika. Ovo svjetsko priznanje dodjeljuje se u više od 60 zemalja svijeta. Natječaj za hrvatskog EY Poduzetnika godine 2016. otvoren je do 31. listopada, a proglašenje pobjednika bit će u ožujku 2017. na završnoj gala večeri. Natjecanje završava u Monte Carlu gdje se pobjednici iz svih zemalja svake godine okupljaju na izboru EY Svjetskog poduzetnika godine.

Uz pokroviteljstvo niza potpornih institucija i kompanija, Hrvatska se i ove godine uključila u globalni projekt EY Poduzetnik godine™ (EY Entrepreneur of the Year™) koji provodi revizorsko – konzultantska kuća Ernst&Young, s ciljem nagrađivanja i promoviranja najuspješnijih poduzetnika u svijetu. Riječ je o trečem hrvatskom izdanju dodjele tog prestižnog priznanja pojedincima koji su se u dinamičnom i izazovnom poduzetničkom sektoru izdvojili svojom sposobnošću, inovativnošću, korištenjem suvremenih tehnologija i metoda upravljanja, kao i doprinosom zajednici. Za hrvatskog EY Poduzetnika godine 2016. natječaj je otvoren 20. rujna i traje do 31. listopada, a kandidati se mogu prijaviti putem digitalne platforme https://geoy.ey.com Pravo prijave imaju svi poduzetnici koji zadovoljavaju osnovne kriterije sudjelovanja u programu, a prijave ne iziskuju nikakve dodatne troškove.

Izbor provodi neovisan i stručan žiri

Prema osnovnim kriterijima za sudjelovanje u programu EY Poduzetnik godine™ kandidati moraju imati tvrtku koja je aktivna minimalno tri godine te zapošljava najmanje 20 radnika. Poduzetnici ujedno moraju posjedovati značajan vlasnički udjel ili imati status koji im omogućuje ključni utjecaj na poslovanje. Izbor hrvatskog EY Poduzetnika godine provest će nezavisan i stručan žiri kojem će, kako je objavljeno, na čelu biti predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi. U sastavu žirija sudjelovat će i hrvatski poduzetnici i investitori Nenad Bakić i Saša Cvetojević, direktorica Europske banke za obnovu i razvoj Vedrana Jelušić Kašić, dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu prof. dr. Lajoš Žager te dosadašnji pobjednici i nositelji titule hrvatskog EY Poduzetnika godine za 2014. i 2015. Inače, stručni žiri donosi odluku na temelju globalnih kriterija ocjenjivanja koji, uz opće uvjete, uključuju poduzetnički duh, inovativnost, strateško usmjerenje, financijsku uspješnost, regionalni i nacionalni doseg te osobni integritet. Novi hrvatski EY Poduzetnik 2016. bit će proglašen u ožujku 2017. godine na završnoj gala večeri.

Poduzetnik godine bira se u više od 60 zemalja

EY Poduzetnik godine je globalni program koji već 30 godina promovira postignuća najboljih svjetskih poduzetnika, a sama nagrada sastavni je dio korporativne strategije Ernst&Younga i jedan je od četiri stupa koncepta društvene odgovornosti. Danas taj projekt obuhvaća više od 60 zemalja koje čine oko 90 posto svjetske ekonomije. Završno natjecanje već 16 godina održava se u Monte Carlu gdje se pobjednici iz svih zemalja okupljaju na izboru EY Svjetskog poduzetnika godine. Finalno natjecanje ove je godine održano sredinom lipnja, a titulu svjetskog poduzetnika za 2015. ponio je Manny Stul, predsjednik Moose Enterprise Holdings&Controlled Entities, jedne od najvećih i najinovativnijih kompanija za proizvodnju i prodaju darova i igračaka u Australiji i diljem svijeta. Hrvatsku je na tom finalnom izboru, podsjetimo se, zastupao hrvatski EY Poduzetnik godine 2015. Đuro Horvat, direktor Tehnixa iz Donjeg Kraljevca, vodeće tvrtke za eko industriju u ovom dijelu Europe, dok su godinu prije to bili Alan Sumina i Zoran Vučinić, poduzetnici i vlasnici tvrtke Nanobit iz Zagreba.

Prijavite se na naš Newsletter