Varaždinski sajam lova, ribolova i prirode privukao stotinjak izlagača iz deset zemalja

Typography

U Varaždinskoj sportskoj dvorani na Dravi u subotu i nedjelju 8. i 9. listopada održava se 21. sajam Lov, ribolov, priroda i turizam na kojemu se predstavlja stotinjak izlagača iz 10 zemalja, .To je i rekordan broj izlagača dosad, što je posebno naglasila i glavna organizatorica sajma Maja Šimenc, i direktorica tvrtke Vall 042.

Na otvorenju sajma u subotu, govorio i Đuro Dečak, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza te naglasio da je Hrvatska poznata kao zanimljiva lovačka destinacija u koju rado dolaze i lovci iz Europe, a da su sajmovi poput varaždinskoga izvrsna mjesta za njihova okupljanja.

- U zadnjih nekoliko godina iskristalizirala su se dva slična sajma, jedan u Osijeku, a drugi u Varaždinu i mislim da su oba dostojna sajmovanja kakvo je i u Europi zato obje te manifestacije Hrvatski lovački savez od prvog dana podržava - kazao je Dečak.

- Zadovoljan sam i zanimanjem mladih za lovstvom koje je sve veće, ali zbog nakaradnog zakonodavstva mnogima je onemogućeno polaganje lovačkog ispita.

Naime, bilo je regulirano da se tek s 18 godina može polagati lovački ispit, što je apsurdno i primjerice u nama susjednim zapadnim zemljama to je 16 godina, a u Švicarskoj 14. Mi smo se sada izborili da mladi u Hrvatskoj sa 16 godina mogu polagati lovački ispit i to ne samo muškarci nego i djevojke, odnosno dame kojih je trenutno u lovstvu oko 1,5 posto - kazao je Dečak.

Djelić atmosfere s današnjeg otvorenja pogledajte u fotogaleriji.

Prijavite se na naš Newsletter