PZC Varaždin

Poslovni barometar

SUMMIT100

Pred više od stotinu eminentnih poslovnih lidera regije te specijalnih gostiju iz međunarodnih financijskih institucija, generalni direktor tvrtke Alkaloid Skoplje i predsjednik Upravnog odbora SUMMIT100 događanja, Živko Mukaetov, otvorio je najveći poslovni događaj na ovim prostorima – šesti godišnji SUMMIT100 poslovnih lidera jugoistočne Europe.

Državni zavod za statistiku

U devet hrvatskih zračnih luka u prvih osam ovogodišnjih mjeseci zabilježeno je 6,8 milijuna putnika ili 17,9 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, pri čemu je u kolovozu zabilježno više od 1,68 milijuna putnika ili 18,5 posto više nego u istom lanjskom mjesecu, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS).

U kolovozu 13,9 posto više građevinskih dozvola nego lani

Rast broja izdanih građevinskih dozvola u Hrvatskoj nastavljen je i u kolovozu kada je izdano 695 građevinskih dozvola, što je za 13,9 posto ili 85 dozvola više nego u istom lanjskom mjesecu, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Summit 100: Ministarski panel o privlačenju investicija i poduzetničkoj klimi

Uoči 6. regionalnog Summita100, koji će od 16. do 18. listopada u Skoplju okupiti više od 150 poslovnih i političkih lidera jugoistočne Europe, gospodarstvenici iz regije poručuju da je za unapređenje poslovanja svake vrste potrebno ukloniti prepreke za bolje prometno i drugo povezivanje te privlačenje stranih investicija u regiju.

Više članaka ...

Prijavite se na naš Newsletter