fallback

Poslovni barometar

Kovanice kune

Uz višak likvidnosti u domaćem financijskom sustavu od početka godine od 15,2 milijarde kuna dnevno i stabilan tečaj kune prema euru, unatoč zamjetnom priljevu deviza tijekom sezone, analitičari Raiffeisenbank Austria (RBA) očekuju nastavak ekspanzivne politike HNB-a i u prvim mjesecima 2018. godine.

Kovanice

Prosječna neto plaća zaposlenih u Zagrebu za svibanj je iznosila 6.977 kuna, što je nominalni porast na mjesečnoj razini za 1,4 posto, a na godišnjoj za 6,2 posto, pokazuju podaci Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

Novčanice Eura

Na svjetskim valutnim tržištima tečaj eura ojačao je protekloga tjedna prema dolaru, poduprt špekulacijama da će Europska središnja banka (ECB) početi postupno ukidati velike monetarne poticaje, dok iz američkih Feda stižu signali o sve većem oprezu monetarnih vlasti.

Zgrada poduzeća Đuro Đaković Holding

Uprava Đuro Đaković grupe je dopunom dnevnog reda glavne skupštine, koja će se održati 21. rujna, predložila novu dokapitalizaciju u kojoj bi se izdanjem novih nešto više od pet milijuna dionica prikupilo 100,87 milijuna kuna, a poziv za upis bio bi upućen samo jednoj fizičkoj ili pravnoj osobi za koju se utvrdi da bi upisala sve nove dionice.

Otvoren postupak prodaje Agrokorove Ville Castello u Medveji

Izvanredna uprava Agrokora pokrenula je postupak prodaje Ville Castello u Medveji u općini Lovran po cijeni od 7 milijuna eura bez PDV-a, procijenivši da ta nekretnina nije neophodna za poslovanje koncerna te je u petak novinarima omogućen obilazak te fotografiranje i snimanje objekata i okućnice.

Zgrada Agrokor

Krajnji rok da vjerovnici Agrokora i 77 njegovih povezanih društava prijave svoje tražbine istječe 11. rujna, a tek po isteku toga roka počinje teći rok od 60 dana za objavu jedinstvenih tablica prijavljenih tražbina, priopćeno je u petak iz Agrokora, čija izvanredna uprava najavljuje da će jedinstvene tablice dostaviti Trgovačkom sudu u Zagrebu i prije isteka zakonom predviđenog roka.

Više članaka ...

Prijavite se na naš Newsletter