Eno-gastro ponuda

Bundeva, zbog svoje divovske veličine, toplih boja i glatke kore izgleda kao idealno povrće koje se osim za hranu, možemo upotrijebiti i za zabavu. Amerikancima je bundeva glavni rekvizit Hallowena – noći vještica u kojoj su ljudi međusobno „plaše“ izdubljenim bundevama na kojima su urezana oči i usta koji nakon što se iznutra stavi zapali svijeća izgledaju vrlo atraktivno i „strašno“.

U restoranu Ivančica, Kaznionice u Lepoglavi, održana je prva vođena degustacija vina, na kojoj su vina te nesvakidašnje vinarije sljubljivana sa specijalitetima restorana Ivančice na oduševljenje nazočnih gostiju i uzvanika, među kojima su bili i poznati enolog Tomislav Veseljak, načelnik kaznionice Ivan Druško, voditelj Vinarije Stjepan Biškup, gradonačelnik grada Lepoglava Marijan Škvarić, poznati poduzetnici i predstavnici medija. Prva vođena degustacija organizirana je uz suradnju s Reci Da studijem i pod vodstvom vrsnog poznavatelja vina i jela, Ivana Goričanca te fotografa Denisa Perčića. Gozba je počela Pavlinskim vinom, cuveom sjajnog bukea, a potom su vina poslužena usklađena s posluženim jelima.

Dobro se jede u Međimurju! Ta rečenica se sve češće čuje ili čita na mnogim mjestima po Hrvatskoj, ali i onkraj naših granica. Dug je put do takvog komplimenta, a domaćeg i stranog gosta veseli spoznaja da takvom putu nikad kraja nema. Nema dvojbe, za istinitost prve rečenice najzaslužnija je mala tiha vojska vlasnika restorana, kuhara i posluge, ali i brojni "promatrači i pomagači" na lokalnoj i državnoj razini. U grupaciji onih koji imaju pojačani interes i potrebu za rastom kvalitete na lokalnoj razini svakako prednjače Turističke zajednice.

U nedjelju 16. listopada od 9 sati počinje tradicionalna Zelinska kestenijada. Održava se na Kladešćici pa posjetitleji mogu doći pješice, na biciklu, motorom ili automobilom. Prigoda je to za boravak u prelijepoj prirodi zelinskoga kraja.

Vinar godine P&F Jeruzalem u jeruzalemskim goricama kod stare zidanice Malek ove je godine imao sasvim posebnu berbu. Godine 2014. s prijateljima, poslovnim partnerima, gradonačelnicima okolnih gradova i poznatim Slovencima zasadio je, odnosno obnovio terasasti vinograd šipona; prošle godine bila je prva rezidba, a ove godine vinograd je prvi put rodio. Prva berba zato je bila uistinu poseban doživljaj za sve, a ukupno je ubrano oko 980 kilograma kraljevske sorte Jeruzalema – šipona. Mitja Herga, glavni enolog i direktor podruma P&F Jeruzalem, na berbi je najavio da će se prvo vino iz tog vinograda moći kušati u svibnju iduće godine.

Prijavite se na naš Newsletter