OPG Micak pobjednik 10. Štruklijade

Štrukli

Typography

Na prostoru Muzeja Staro selo u Kumrovcu održana je 10. Štruklijada, manifestacija Krapinsko–zagorske županije u pripremanju štrukli, zagorskog specijaliteta koji ima oznaku zaštite nematerijalnog kulturnog dobra.

Pobjednik ovogodišnje Štruklijade je Klet Zagorski dvori - OPG Micak iz Marije Bistrice, druge mjesto pripalo je Slasticama Tri užitka iz Bedekovčine, dok je treće najbolje štrukle na svijetu pripremio Restoran&catering Sermage iz Svetog Križa Začretja. O tituli najboljih štrukli odlučio je ocjenjivačkog suda u sastavu: predsjednik Branko Ognjenović poznati hrvatski kuhar i akademik kulinarstva te članovi: direktor tvrtke za savjetovanje u ugostiteljstvu i hotelijerstvu Štruml d.o.o. Ivica Štruml i Branko Čukelj direktor hrane i pića u Hotelu Sheraton te dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza.

Štruklijada je ove godine organizirana u sklopu provedbe projekta "Uživam tradicijo" koji je dio Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska. Projekt se sufinancira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, traje do 2019. godine, vrijedan je 1.500.000 eura, a u sklopu njega će sljedeće godine biti održana i manifestacija Babičini kolači.

Zagorski štrukli se spravljaju od svježeg kravljeg sira, maslaca, jaja i kukuruznog brašna pomiješanog s pšeničnim. Premažu se vrhnjem i zapeku u krušnoj peći.

Više informacija na stranici.

Prijavite se na naš Newsletter