Pjenušci za ljetne dane

Pjenušci za ljetne dane

Typography

U Pop Summer Gardenu na zagrebačkom Tuškancu, ispred pokretnog bara za pjenušce Bubbly Bara, udruga Women on Wine zajedno s vinarijom Andreola predstavila je pjenušce Cru prosecca područja Valdobbiadene u Italiji, poznatog po proizvodnji Prosecca DOCG.

Sve su etikete nagrađene na svjetskim festivalima i mogu se kušati u restoranima u cijelom svijetu, od New Yorka do Hong Konga. Boutique vinariju Andreola 1984. je u apelaciji Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG osnovao Nazzareno Pola, a danas je vodi druga generacija njegove obitelji.

Direktor izvoza vinarije Andreola dr. Cristian Maddalena predstavio je četiri etikete iz Rive Selection, najviše Andreola linije prosecca; 26 gradi Primo Rive di Col San Martino, zero dosage, zatim Col de Forno Rive de Refrontolo brut, te dva polusuha prosseca, Mas de Fer Rive Del Soligo (extra dry) i vintage prosecco Vigne Dei Piai Rive dei Rolle (dry). Svi ti pjenušci mogu se poslužiti kao aperitiv te uz jela mediteranske kuhinje ili uz deserte u dry varijanti (Vigne dei Piai). Rive selekcija Andreola, Cru prosecco DOCG dobiva se iz vinograda na padinama na 500 m nadmorske visine, gdje klimatski uvjeti osiguravaju idealne uvjete za rast Glere, sorte Prosecca.

Andreola Prosecco može se kušati u Bubbly Baru koji od 10. srpnja do 5. kolovoza gostuje u središtu Zagreba na Zrinjevcu.

 

Prijavite se na naš Newsletter