Istria Gourmet Festival

Istria Gourmet Festival

Typography

Program Istria Gourmet Festivala koji će se održati u sklopu umaškog ATP turnira Plava Laguna Croatia Open Umag predstavljen je u zagrebačkom restoranu RougeMarin.

Oko 100.000 gostiju iz cijelog svijeta koji svake godine posjete umaški turnir, na 29. izdanju teniskog turnira moći će uživati u raznovrsnim jelima na deset punktova. Uz restoran Zigante koji je već nekoliko godina vlasnik Michelin preporuke, svoja će jela predstaviti i nova imena na Michelinovom popisu: restorani Badi, San Rocco i Pergola. Pridružit će im se i Naša kužina koja je već dugo na turniru i novo ime na gourmet karti Stella Marisa zagrebački RougeMarin.

„Posebno me veseli što ćemo na Plava Laguna Croatia Openu Umag po prvi puta predstaviti Michelinov kutak. Svi već znaju da je Istra kao najjača enogastronomska regija u Hrvatskoj dobila svoje izdanje Michelinovog vodiča, osam odabranih restorana nalaze se na području klaster Sjeverozapadne Istre, a četiri će sudjelovati na turniru. Bit će tu i punktovi s najboljim istarskim vinima i najbolja maslinova ulja na svijetu. Istra je, naime, već drugi put proglašena najboljom maslinarskom regijom na svijetu, a najbolje ulje na svijetu dolazi upravo iz Umaga. Mislim da je sve ovo dovoljno da vas zaintrigira i privuče kako biste otkrili zašto su pred i posezona u Umagu obojani bojama vina i maslinovog ulja“, kazao je Milovan Popović, direktor Turističke zajednice Grada Umaga.

Koje specijalitete su pripremili za posjetitelje turnira, otkrili su chefovi koji će kuhati na Michelin punktu: Ivan Badurina iz restorana Badi, Teo Fernetich iz restorana San Rocco, Fabricio Vežnaver iz restorana Pergola te Zdravko Tomšić, autor menija u ponudi restorana Naša Kužina, Damir Modrušan iz restorana Zigante i Marin Medak iz restorana RougeMarin. Uz dobru hranu ide i dobra kapljica vina, a Michelin je preporukom nagradio čak 16 istarskih. Njih 11 posjetitelji turnira će moći kušati na ovogodišnjem Istria Gourmet Festivalu i u sklopu programa "Skrivene čari istarskih vina" koje vodi sommelier Emil Perdec.

„Na Plava Laguna Croatia Openu Umag predstavit ćemo 30-ak vinara i izuzetna nam je čast što će od 16 istarskih vina s Michelinovom preporukom na našem turniru sudjelovati njih čak 10. Na vinskim degustacijama "Skrivene čari istarskih vina", svake večeri posjetiteljima predstavljamo tri vina, svake večeri druge vrste. Zadnjeg dana, neposredno pred tenisko finale, među njima biramo najbolje od najboljih i proglašavamo ATP vino godine“, kazao je sommelier Emil Perdec.

„Danas predstavljamo listu sjajnih mladih chefova i vinara koji će nam omogućiti da uživamo u istarskim delicijama. Svake godine trudimo se na umaškom ATP eventu predstaviti nešto novo, a ove godine na krilima Michelinovog vodiča predstavljamo preporučene restorane i vinare.“, kazala je Arlen Brozić, direktorica Izvršnog odbora turnira. 

Prijavite se na naš Newsletter