Varaždin: Obrtnici održali svoj jesenski sajam na varaždinskim ulicama, a pridružili su im se i gosti iz Mađarske

Jesenski obrtnički ulični sajam

Typography

Jesenski obrtnički ulični sajam u Varaždinu okupio je i Sekciju frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika Varaždin, koji su dali svoj doprinos sajmu prikazom umijeća izrade frizura, šišanja i šminkanja, a predstavili su se i obrtnici koji izrađuju papuče, drvene igračke, krpene lutke, nakit, suvenire, umjetničke slike, sapune, kolače, likere, prirodne sokove te mesne proizvode.

Gosti su bili Udruga lepoglavske čipke, Udruga Medenjak i KUD Martijanec.

Po prvi puta sajam je dobio međunarodni karakter s obzirom jer su se u suradnji s Koncertnim uredom Varaždin, kao dio popratnih programa predstavili i obrtnici iz mađarskog grada Szombathelya. Na njihovim štandovima moglo se kupiti šešire, nakit i obuću od pusta/filca te njihove poznate kobasičarske proizvode.

U zabavnom dijelu programa predstavili su se Centar tradicijske kulture sa plesnim i tamburaškim sastavom, a iz Mađarske, plesna skupina Ungaresca i puhački sastav iz Szombathelya.

Organizator manifestacije je Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin uz potporu Grada Varaždina.

- Glavni cilj i svrha “Obrtničkog uličnog sajma” je promocija obrtnika grada Varaždina, prezentacija njihove ponude, ali i bogate povijesne baštine, a samim time i unapređenje i obogaćivanje turističke ponude našeg grada. Organizacijom manifestacije “Obrtnički ulični sajam 2017.” Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin, ove je godine u travnju i lipnju nastavilo višegodišnju tradiciju sajamskog okupljanja svojih članova - poručuju organizatori.

 

Prijavite se na naš Newsletter