FOTO: Uličnim sajmom u Varaždinu je obilježena 113. obljetnica osnivanja obrtničkog udruženja

Typography

U staroj gradskoj jezgri u Varaždinu danas je sve vrvjelo od šetača. Zbog približavanja izbora gradom već nekoliko dana paradiraju političari i njihovi simpatizeri, no više gostiju privukli su u subotnje jutro obrtnici koji na današnji dan, 29. travnja, obilježavaju 113. obljetnicu osnivanja obrtničkog udruženja i 110. obljetnicu posvete svog obrtničkog barjaka.

Obrtnici su izložili svoje proizvode na pedesetak štandova na četvrtom po redu Obrtničkom uličnom sajmu Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, a osim varaždinskih predstavilo se i nekoliko obrtnika iz Istre, Slavonije i Dalmacije. Štandovi su bili raspoređeni na Trgu kralja Tomislava, u Pavlinskoj i Gundulićevoj ulici i na Trgu slobode, a uz štandove su i stari limeni ljubimci Oldtimer kluba Varaždin.

U okviru sajma predstavila se i udruga Veliko srce malom srcu koja prikuplja sredstva za nabavku 24-satnog holtera za Odjel dječje kardiologije, Opće bolnice u Varaždinu.

Sajam se održavao do 18 sati, a počeo je uz gulaš i štrukle i nastavio se svečanom sjednicom Skupštine obrtničkog udruženja Varaždin, na kojoj je 53 obrtnika primilo priznanja za svoj rad.

Na pozornici na Trgu kralja Tomislava održan je i prigodni glazbeni program uz grupu Timeless, skupinu Sidonija Udruge potkalnički plemenitaši iz Gornje Rijeke i Pjevački zbor Varaždinskog obrtničkog društva, te Varaždinski centar tradicijske kulture.

Prijavite se na naš Newsletter