fallback

Obrtništvo

Konferencija za medije Milana Bandića

Na ovogodišnjem javnom natječaju za financijsku potporu zagrebačkim obrtnicima zaprimljeno je 1636 zahtjeva te ih je odobreno 1459 u iznosu od 23,6 milijuna kuna, što je ujedno najveći broj odobrenih potpora i najviši ukupni iznos do sada, istaknuto je u četvrtak na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

U staroj gradskoj jezgri u Varaždinu danas je sve vrvjelo od šetača. Zbog približavanja izbora gradom već nekoliko dana paradiraju političari i njihovi simpatizeri, no više gostiju privukli su u subotnje jutro obrtnici koji na današnji dan, 29. travnja, obilježavaju 113. obljetnicu osnivanja obrtničkog udruženja i 110. obljetnicu posvete svog obrtničkog barjaka.

Turistička zajednica središnje Istre

Peti međunarodni sajam "S klobasicom u Europu", koji je okupio stotinjak izlagača i proizvođača suhomesnatih proizvoda iz cijele Hrvatske, svečano je otvoren u subotu u Svetom Petru u Šumi nedaleko od Pazina.

Ivanečka obrtnička tradicija stara je više stoljeća, a krajem prošle godine obilježena je i 70. obljetnica kontinuiranog rada i postojanosti postolarske tradicije u okviru tvornice obuće „Ivančice“. Povijesno razdoblje s početka 20. stoljeća poznato je po zamahu ivanečke obrtničke aktivnosti, pa između ostalih postoji i značajan broj postolara.

uhov.hr

Pedesetak štandova biti će raspoređeno po varaždinskim gradskim ulicama na još jednom Obrtničkom uličnom sajmu koji u subotu, 29. travnja, organizira Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin, uz potporu Grada Varaždina. Tom, četvrtom po redu, sajamskom priredbom varaždinski obrtnici ujedno obilježavaju 113. obljetnicu organiziranog obrtništva u gradu i 110. obljetnicu posvete svog obrtničkog barjaka.

Krešo ĐURIĆ - Varaždinske vijesti

Obrt za popravak obuće i ostalih kožnih predmeta "Nin" u Ulici braće Radić 27 u Varaždinu jedan je od rijetkih koji već punih 25 godina uspijeva opstati na tržištu. Usprkos sve manjem broju mušterija, a naročito sveprisutnim "akcijama" gdje se cipele mogu pronaći već za stotinjak kuna, prvi je vlasnik Slavko Pijaca kvalitetnim radom i susretljivosti s mušterijama u tom poslu doživio i zasluženu mirovinu, no pitanje je hoće li to uspjeti i njegovim sinovima Danielu i Mariju koji su naslijedili očev obrt, pišu Varaždinske vijesti.

Više članaka ...

Prijavite se na naš Newsletter