Obrtništvo

Održana 82. 'Zlatna igla' udruženja obrtnika grada Zagreba

Na tradicionalnoj obrtničkoj modnoj reviji - 82. "Zlatnoj igli" u subotu navečer svoje unikatne radove predstavilo je 16 poznatih dizajnera obrtnika uz još 50-ak sudionika iz srodnih struka - frizeri, kozmetičari, postolari, krznari, klobučari i zlatari te Sekcija cvjećara Udruženja obrtnika grada Zagreba, koja se na toj modnoj reviji po prvi put predstavila kolekcijom "cvjetnih haljina".

Jesenski obrtnički ulični sajam

Jesenski obrtnički ulični sajam u Varaždinu okupio je i Sekciju frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika Varaždin, koji su dali svoj doprinos sajmu prikazom umijeća izrade frizura, šišanja i šminkanja, a predstavili su se i obrtnici koji izrađuju papuče, drvene igračke, krpene lutke, nakit, suvenire, umjetničke slike, sapune, kolače, likere, prirodne sokove te mesne proizvode.

Konferencija za medije Milana Bandića

Na ovogodišnjem javnom natječaju za financijsku potporu zagrebačkim obrtnicima zaprimljeno je 1636 zahtjeva te ih je odobreno 1459 u iznosu od 23,6 milijuna kuna, što je ujedno najveći broj odobrenih potpora i najviši ukupni iznos do sada, istaknuto je u četvrtak na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

uhov.hr

Pedesetak štandova biti će raspoređeno po varaždinskim gradskim ulicama na još jednom Obrtničkom uličnom sajmu koji u subotu, 29. travnja, organizira Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin, uz potporu Grada Varaždina. Tom, četvrtom po redu, sajamskom priredbom varaždinski obrtnici ujedno obilježavaju 113. obljetnicu organiziranog obrtništva u gradu i 110. obljetnicu posvete svog obrtničkog barjaka.

Izlagač na MOS-u Drago Petek iz Đurmanca s obitelji

Na 50. Međunarodnom obrtničkom sajmu u Celju koji se održava od 12. do 27. rujna i na kojem nastupa 1478 izlagača iz 30 zemalja, Hrvatska je zemlja partner.

U staroj gradskoj jezgri u Varaždinu danas je sve vrvjelo od šetača. Zbog približavanja izbora gradom već nekoliko dana paradiraju političari i njihovi simpatizeri, no više gostiju privukli su u subotnje jutro obrtnici koji na današnji dan, 29. travnja, obilježavaju 113. obljetnicu osnivanja obrtničkog udruženja i 110. obljetnicu posvete svog obrtničkog barjaka.

Turistička zajednica središnje Istre

Peti međunarodni sajam "S klobasicom u Europu", koji je okupio stotinjak izlagača i proizvođača suhomesnatih proizvoda iz cijele Hrvatske, svečano je otvoren u subotu u Svetom Petru u Šumi nedaleko od Pazina.

Više članaka ...

Prijavite se na naš Newsletter