Predstavljen projekt B Light: Poduzetnicima gotovo 53 milijuna kuna

Predstavljen projekt B Light

Typography

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u ponedjeljak je u Virovitici predstavila B Light - shemu za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima, u okviru koje je poduzetnicima na raspolaganju 53 milijuna kuna bespovratnih potpora.

B Light shema je projekt kojim se financira suradnja malih i srednjih poduzeća u pograničnom području Mađarska-Hrvatska u sklopu Interreg V-A programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020. Ukupna vrijednost bespovratnih potpora za poduzetnike iznosi gotovo 53 milijuna kuna. Projekt provodi HAMAG-BICRO kao glavni korisnik te sedam županijskih razvojnih agencija iz Mađarske i Hrvatske.

"Maksimalni udio ukupno prihvatljivog troška je 75 posto, a svaki 'Light korisnik' trebao bi doprinijeti s 25 ukupnog troška tijekom provedbe. Vrijeme trajanja projekata je 6 do 18 mjeseci. Za jedan projekt potrebna su najmanje dva, a najviše četiri korisnika", objasnio je zamjenik predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Boris Guina.

Agencija je spremna pomoći u pronalaženju partnera i formulaciji projektnih prijava, dodao je.

"Cilj koji se ostvaruje ovim projektom - jačanje poslovne suradnje među malim i srednjih poduzetnicima u prekograničnoj suradnji Mađarske i Hrvatske, važan je za Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u kontekstu jačanja gospodarske konkurentnosti u okviru programa europske teritorijalne suradnje", rekla je Margareta Aničić iz Uprave za EU programe Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

HAMAG-BICRO je početkom lipnja otvorio prvi krug natječaja za dostavu projektnih prijedloga Light Concept. Približno 20 milijuna kuna osigurana su iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Prijavite se na naš Newsletter