16. Dramske igre Theaterspiele

16. Dramske igre Theaterspiele

Typography

Već 16 godina Udruga za popularizaciju njemačkog jezika na području Republike Hrvatske „Europski kulturni krug-EKULT“ uz Osnovnu školu Vidovec te Općinu Vidovec organizira Dramske igre na njemačkom jeziku „Theaterspiele“.

To je projekt koji je u ovih 16 godina izrastao u međunarodnu manifestaciju uz jaku potporu i pokroviteljstvo Veleposlanstva Republike Njemačke, Zaklade podunavskih Švaba iz Stuttgarta, Središnjeg ureda za školstvo u inozemstvu pri Ambasadi Republike Njemačke, Austrijskog kulturnog foruma, Grada Varaždina, Županije Varaždinske,Međimurske županije, općine Vidovec te brojnih medijskih pokrovitelja.

Cilj Dramskih igara na njemačkom jeziku je promicanje njemačkog jezika na ovom području, razvoj suradnje između škola, osnovnih i srednjih, i vrtića koji sudjeluju i to ne samo na području Republike Hrvatske nego i na međunarodnoj razini. Cjelokupna manifestacija odvija se u tri dana kroz koje je svakoj dramskoj skupini omogućeno da nastupi sa svojom predstavom na njemačkom jeziku u jedinstvenom prostoru Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu te nije natjecateljskog karaktera.

Osim mogućnosti da se sudionici svojom predstavom predstave u okviru Dramskih igara organizirane su i radionice za učenike i učitelje njemačkog jezika na temu Theater spielen im Deutschunterricht.

Ovogodišnje 16. Dramske igre na njemačkom jeziku će se održati u vremenskom periodu od 11. travnja do 13. travnja i to na međunarodnoj razini. Gostujuće grupe i gosti dolaze iz Njemačke, Austrije, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Rumunjske, Mađarske i naravno Republike Hrvatske. Prijavljeno je sveukupno 54 grupe sa preko 900 sudionika i to od vrtićkog, srednjoškolskog uzrasta do studenata.

Theatarspiele 16 ti 2019 01

Theatarspiele 16 ti 2019 02

Theatarspiele 16 ti 2019 03

Theatarspiele 16 ti 2019 04

Prijavite se na naš Newsletter