Interliber

Interliber

Typography

Interliber već četrdeset i jednu godinu predstavlja središnje mjesto za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koji okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare. Održat će se od 13. do 18. studenog.

U paviljonima 5 i 6 Zagrebačkog velesajma nastupit će 300 izlagača iz 13 zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Francuska, Hrvatska, Italija, Kina, Nizozemska, Njemačka, Rusija, SAD, Slovenija, Velika Britanija i Sjeverna Irska).

Posjetitelje očekuje predstavljanje novih knjiga domaćih i inozemnih autora, razgovori s književnicima, čitaonice i radionice, dodjele književnih nagrada, aukcije starih knjiga, kvizovi, glazbeni program te stručni susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, okrugli stolovi i panel rasprave.

I ove godine organizira se edukativno-zabavni program za djecu. U Inteliber je uključen i Knjigodar, akcija darivanja knjiga školskim knjižnicama Hrvatske udruge , u kojoj se natječajem svake godine popunjava knjižni fond odabrane školske knjižnice .

Glazbeni program uživo na otvorenom prostoru ispred paviljona 5 ugostit će Three Colours of Jazz, Nenad Resnik Trio, Ivanu Galić te DJ izvođače svakog dana trajanja sajma.

Sajam Interliber na konferenciji za novinare najavili su Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma i Mišo Nejašmić, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara.

Prijavite se na naš Newsletter