Boehringer Ingelheim gradi tvornicu bioloških lijekova u Beču

Boehringer Ingelheim gradi tvornicu bioloških lijekova

Typography

Investicija u vrijednosti od 700 milijuna eura osigurat će 500 novih radnih mjesta.

Njemačka farmaceutska kompanija „Boehringer Ingelheim“ gradi novu tvornicu bioloških lijekova u 12. bečkom okrugu, Meidling. Investicija u vrijednosti od gotovo 700 milijuna eura stvorit će 500 novih radnih mjesta za visoko kvalificirane zaposlenike. Ovaj projekt predstavlja najveću pojedinačnu investiciju u povijesti kompanije, kao i najveće korporativno ulaganje u Beču od 1979. godine, kada je „General Motors“ otvorio svoju tvornicu u bečkoj gradskoj četvrti Aspern.

Svečanom polaganju kamena temeljca, 12. listopada 2017. godine, nazočili su između ostalog i austrijski kancelar Christian Kern, austrijski ministar financija Hans Jörg Schelling, gradonačelnik Beča Michael Häupl te Renate Brauner, bečka gradska vijećnica zadužena za gospodarstvo. Predviđeno je da pogon koji će u prvom redu proizvoditi biološke lijekove nastale na temelju staničnih kultura s radom počne 2021. godine.

„Biološki lijekovi obećavaju pozitivne ishode u budućnosti, a područje prirodnih znanosti važno je za Beč kao istraživački centar“, izjavio je tom prilikom gradonačelnik Beča Mihael Häupl. Predsjednik uprave kompanije.Hubertus von Baumbach dodao je da njegova tvrtka ne proizvodi samo aktivne tvari za vlastite biološke lijekove, nego i za skoro sve velike farmaceutske tvrtke.

Nakon pogona u Njemačkoj, Sjedinjenim Američkim Državama i Kini tvornica u Beču bit će četvrta lokacija kompanije na kojoj se proizvode biološki lijekovi na bazi staničnih kultura.

Prijavite se na naš Newsletter