Comping i Infosys Finacle potpisali ugovor o suradnji

Alojzije Jukić

Typography

Comping, jedna od vodećih IT tvrtki u Hrvatskoj i Infosys Finacle, dio EdgeVerve Systems-a, tvrtke u potpunom vlasništvu Infosys-a (NYSE: INFY), objavili su danas potpisivanje ugovora o suradnji.

 Comping se na taj način pridružio globalnoj partnerskoj mreži Infosys Finacle-a za distribuciju i primjenu Finacleovih softverskih rješenja za banke u Hrvatskoj i Sloveniji.

Infosys Finacle posjeduje veliko iskustvo u inovacijama i digitalnoj preobrazbi te dokazanu tehnološku izvrsnost. Njegov paket softverskih rješenja za bankarstvo uključuje osnovno bankovno poslovanje, analitiku, plaćanja, riznicu, blockchain tehnologiju i umjetnu inteligenciju.

„Potpisivanje ugovora o suradnji za bankovna rješenja Finacle Suite vrlo je važan korak u rješavanju izazova tehnoloških promjena s kojima se banke u ovim zemljama suočavaju. Ovaj ugovor dodatno jača našu suradnju s Infosys Finacle-om te omogućava rješavanja digitalnih potreba bankarskog tržišta. Kroz ovaj partnerski ugovor naši klijenti iz bankarskog sektora imat će priliku raditi s najboljim svjetskim stručnjacima i primjenjivati najbolje poslovne prakse“, izjavio je Alojzije Jukić, predsjednik Uprave Compinga.

"Ovaj strateški ugovor omogućuje EdgeVerve-u da i ubuduće predano pruža najbolje bankarske tehnologije, potpomognut Compingovim vrhunskim uslugama transformacije i isporuke financijskim institucijama na istočnoeuropskom tržištu. Comping dugi niz godina izgrađuje besprijekoran ugled u pružanju ključnih poslovnih tehnologija a sada svoje izvrsne odnose s bankama može dodatno osnaživati i pružanjem najbolje bankarske tehnologije na tržištu", rekao je Rich Longo, šef EdgeVerv-ovog odjela za globalne strateške saveze.

Partnerska mreža Infosys Finacle-a omogućava Compingu korištenje Finacle-ove metodologije i resursa, nudeći bankama dosljedno visokokvalitetnu tehnološku platformu i iskustvo.

Podsjetimo, Infosys je nedavno otvorio svoj prvi ured i razvojni centar u Karlovcu, a najavljuje i daljnje širenje poslovanja i globalnih IT usluga na istočnu Europu.

O Comping-u
Tvrtka Comping d.o.o. nudi profesionalne informatičke usluge i rješenja za male, srednje i velike tvrtke. Zapošljava preko 80 IT stručnjaka te temelji svoje cjelokupno poslovanje na četiri poslovna načela: briga o korisnicima, briga o zaposlenicima, odgovorna suradnja s poslovnim partnerima te pouzdan i odgovoran član zajednice u kojoj živi i djeluje.

Compingove usluge i rješenja plod su dugogodišnjeg iskustva stečenog kroz projekte i kontinuirano školovanje svojih djelatnika. Tvrtka svojim korisnicima pruža cjelovit pristup - od planiranja i projektiranja do izgradnje i implementacije sustava ili rješenja. Uz jasan fokus vlastitog poslovanja, Comping je svojim sadašnjim, ali i potencijalnim korisnicima pouzdan partner u IT rješenjima.

Let IT be perfect

www.comping.hr

O Infosys Finacle-u

Finacle je univerzalno bankovno rješenje, vodeće u industriji, koje je razvio EdgeVerve Systems, tvrtka u potpunom vlasništvu Infosysa. To rješenje pomaže financijskim institucijama da razviju dublje veze s dionicima, pomaže neprekidne inovacije i ubrzava rast u digitalnom svijetu. Finacle su odabrale banke iz 94 zemlje svijeta, koje imaju više od 848 milijuna klijenata. Procjenjuje se da je to skoro 16,5 posto svih odraslih stanovnika svijeta koji koriste bankovne usluge.

Finacle rješenja namijenjena su osnovnom bankovnom poslovanju, online bankarstvu, mobilnom bankarstvu, CRM, plaćanjima, odobravanju kredita, upravljanju likvidnošću, islamskom bankarstvu, upravljanju bogatstvom i analitičkim potrebama financijskih institucija širom svijeta. Analiza 1000 vodećih banaka u svijetu otkriva da institucije koje koriste Finacle bilježe 50 posto veću rentabilnost poslovanja, 30 posto veću dobit od kapitala i za 8,1 postotnih poena manji omjer troškova i prihoda od drugih.

Saznajte više na www.finacle.com

Prijavite se na naš Newsletter