PZC Varaždin

Posao i zdravlje

Milan Kujundžić

Pedeseta obljetnica Eurotransplanta, neprofitne organizacije za doniranje i dodjeljivanje organa za transplantaciju, čiji je Hrvatska jedna od najuspješnih članica, obilježena je u četvrtak u nizozemskom mjestu Noordwijku.

Svjetski dan ljekarnika

U Hrvatskoj se godišnje na lijekove troši više od 5 milijardi kuna, a polovica pacijenata ne koristi ih pravilno, pa su ljekarnici ti koji svojim savjetima mogu pridonijeti učinkovitom korištenju lijekova, a time i ukupnim uštedama u zdravstvu, istaknuto je na Drugom forumu izvrsnosti u ljekarničkoj skrbi u povodu Svjetskog dana ljekarnika 25. rujna.

Obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja

Svjetski dan mentalnog zdravlja, koji se obilježava 10. listopada, ove je godine posvećen mentalnom zdravlju na radnom mjestu.

Zubomobil

Prva mobilna stomatološka ordinacija - Zubomobil, u idućih će pet tjedana obilaziti osnovne škole diljem Hrvatske, tijekom kojih se planira pregledati zube i educirati o oralnom zdravlju 5000 djece u više od 55 osnovnih škola, najavili su u ponedjeljak organizatori akcije robna marka Orbit u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine.

Tribina o Alzheimerovoj bolesti

21. rujna, obilježava se Svjetski dan Alzheimerove bolesti, a tim povodom je u Županijskoj palači u Varaždinu održan gerontološki javnozdravstveni simpozij u organizaciji Referentnog centra za gerontologiju Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

Više članaka ...

Prijavite se na naš Newsletter