Izbornik

Europska nagrada za digitalne vještine

Typography

ZAGREB, 7 listopada 2016. – Europska komisija, nositelj eSkills inicijative na europskoj razini, otvorila je natječaj za Europsku nagradu za digitalne vještine (European Digital Skills Award) kojom želi nagraditi i promicati projekte usmjerene na razvoj digitalnih kompetencija za rad i život u Europi.

 

Nagradom se želi identificirati projekte koji su postigli značajan i mjerljiv utjecaj na razvoj digitalnih vještina u svojoj sredini te ih je moguće prilagoditi i primijeniti i na druge regije ili sektore.

Natječaj je otvoren za sve projekte, bez obzira na njihovu lokaciju ili tip organizacije koja je u njega uključena – od nacionalnih ili lokalnih javnih institucija, tvrtki, obrazovnih ustanova, organizacija civilnog društva ili neke kombinacije tih organizacija.

Dobitnici će biti nagrađeni u četiri kategorije:

  • Digitalne vještine za sve - za projekte koji potiču razvoj digitalnih vještina kod svih građana
  • Digitalne vještine za radno aktivne – za razvoj digitalnih vještina za rad u digitalnoj ekonomiji (prekvalifikacija ili dokvalifikacija zaposlenih ili nezaposlenih, savjetovanja za razvoj karijera)
  • Za bolje i kvalificiranije ICT profesionalce u Europi – za razvoj naprednih digitalnih vještina kod ICT profesionalaca u svim industrijama
  • Digitalne vještine u obrazovanju – za transformaciju učenja i podučavanja digitalnih vještina u cjeloživotnom obrazovanju, uključujući i obrazovanje učitelja i profesora.

Pozivamo sve zainteresirane institucije i organizacije da se prijave do 30. listopada 2016. godine popunjavanjem prijavnice objavljene na stranicama Europske komisije.

Sve prijavljene projekte ocjenjivat će žiri koji se sastoji od pet stručnjaka za digitalne vještine, a poseban će naglasak biti na tome kakav je utjecaj na razvoj digitalnih vještina imao projekt, njegova skalabilnost, mogućnost primjene i učinkovitost.

Finalisti će svoje projekte predstaviti na zajedničkoj konferenciji te će ih Europska komisija predstaviti u medijima, na svojoj web stranici i u newsletterima.
Nagrade u svim kategorijama biti će dodijeljene 1. prosinca 2016. u Bruxellesu tijekom nastupne konferencije Koalicije za digitalne vještine i poslove.

Prijavite se na naš Newsletter