Izbornik

Opatija za Uskrs postaje idealna destinacija za cijelu obitelj

Opatija za Uskrs postaje idealna destinacija za cijelu obitelj

Typography

Animacija za najmlađe, rekreativne aktivnosti, koncerti, sajam umjetničkih djela i autohtonih proizvoda, koncerti, izložbe kamelija i oldtimera te brojni drugi programi očekuju Opatijce i njihove goste.

Tijekom Uskršnjih blagdana Opatiju će posjetiti više od 5.000 gostiju koji će u 30 opatijskih hotela ostvariti oko 16.000 noćenja.

Opatija –Nezaboravna zabava u društvu Alise, Ludog Šeširdžije, duha iz svjetiljke te neizostavnog Uskršnjeg zeke za mališane te pregršt koncerata i zanimljivih događanja za one nešto starije učinit će predstojećeg Uskrsa Opatiju idealnom destinacijom za čitavu obitelj.
Tijekom produženog vikenda održat će se Uskršnji sajam umjetničkih radova i autohtonih proizvoda na Slatini, na kojem će se od četvrtka 29. ožujka do ponedjeljka 2. travnja predstaviti opatijski umjetnici Eda Mihovilić, Vedran Ružić i Claudio Frank te brendovi Natura Opatija, AtelierEcostyle, Okusi Kvarnera i Lavandine.

Tri dana trajat će i tradicionalna Izložba kamelija u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer na kojem će posjetitelji moći razgledati najljepše primjerke cvijeta koji je postao simbolom Opatije.

Uskrs će obilježiti i brojni zanimljivi glazbeni nastupi. Tako će u petak, 30. ožujka na Slatini od 15 do 18 sati nastupiti Coffee Shop Acoustic, a u subotu 31. ožujka na istom mjestu od 13 do 16 sati zasvirat će Trio Asi. Nešto ranije istog dana priliku za rekreaciju i upoznavanje opatijskih znamenitosti svim zainteresiranima dat će organizirana šetnja i nordijsko hodanje uz stručne trenere, sa startom u 10 sati ispred Ville Angioline.

Sam Uskrs, nedjelja 1. travnja, proći će u znaku glazbe, a „uvodnu notu“ dat će Puhački orkestar Lovran promenadnim koncertom na Slatini u 12 sati, nakon kojeg će nastupiti grupa Pešekani na terasi hotela Milenij, s početkom u 12.30 sati. Na ova dva nastupa nadovezat će se Trio Asi čiji koncert na Slatini počinje u 13 sati, a priliku za zabavu imat će i najmlađi, uz program „Uskršnji zec i Alice“ koji počinje na terasi hotela Milenij točno u podne.

Uskršnji ponedjeljak, 2. travnja, započet će uz tradicionalnu izložbu oldtimera – od 10 do 13 sati povijesna vozila moći će se razgledati na Slatini, a glazbenu kulisu ovom događanju dat će nastup Dine Antonića.
Posebno atraktivan bit će program „Uskrs za najmlađe“, koji će također početi u 10 sati na Slatini i trajati do 12 sati. Tijekom tog vremena djeca će se odlično zabaviti uz animatore koji će utjeloviti različite likove iz bajki i priča, poput Alise iz zemlje čudesa, Ludog Šeširdžije, duha iz svjetiljke, kao i Uskršnjeg zeku koji će biti u društvu Opatijskih dama.

Uz druženje, mališani će se moći okušati u nizu prigodnih igri i radionica i skakati kao zečići, izrađivati zečje uši, utrkivati se s vodenim balonima ili prepustiti vještim majstorima oslikavanja lica.
Uskršnja događanja će glazbenim nastupom na Slatini, od 13 do 16 sati, zaključiti Coffee Shop Acoustic.

Program:
29.03. – 02.04. USKRŠNJI SAJAM,Slatina
31.03. – 02.04. IZLOŽBA KAMELIJA, Umjetnički paviljon Juraj Šporer

PETAK, 30.03.
Glazbeni nastup: Coffee Shop Acoustic, Slatina, 15:00 – 18:00 h

SUBOTA, 31.03.
NORDIJSKO HODANJE KROZ POVIJEST OPATIJE,ispred Vile Angioline, 10:00 h
Glazbeni nastup: Trio Asi, Slatina, 13:00 – 16:00 h

NEDJELJA, 01.04.
USKRŠNJI KONCERTI
PUHAČKI ORKESTAR LOVRAN, Slatina, 12:00 h
PEŠEKANI, terasa hotela Milenij, 12:30 h
„Uskršnji zec i Alice“, druženje za najmlađe, terasa hotela Milenij,12:00 h
Glazbeni nastup: Trio Asi, Slatina, 13:00 – 16:00 h

PONEDJELJAK, 02.04.
IZLOŽBA OLDTIMERA, kupalište Slatina,10:00 – 13:00 h
Glazbeni nastup: Dino Antonić, Slatina 10:00 – 13:00 h
USKRS ZA NAJMLAĐE, Kupallište Slatina, 10:00 – 12:00 h
Glazbeni nastup: Coffee Shop Acoustic, Slatna, 13:00 – 16:00 h

Organizator zadržava pravo izmjene programa.
Za dodatne informacije posjetite  www.visitOpatija.com

Preneseno s: Rijekadanas.com