Izbornik

U Zagrebu završen 4. Whisky Fair Zagreb 2018.

Whisky Fair Zagreb 2018.

Typography

U zagrebačkom Plaza Event Centru završen je 4. Whisky Fair Zagreb 2018. koji je okupio 3000 ljubitelja whiskyja.

Na sajmu je ponuđeno 150 whiskyja raznih proizvođača i uvoznika, a ove godine prvi put nudi i ekskluzivne whiskyje, a mogu se pronaći na Whisky šanku. Organizirani su i Gin Corner i Rum Corner. Ponuđen je i japanski whisky Yamazaki Distillers Single malt, a sajam je posjetio i Veleposlanik Japana u Hrvatskoj NJ.E. Keiji Takiguchi.

Na Whisky šanku posjetitelji su mogli naći niz ekskluziva, odnosno limitiranih serija. Hit ovogodišnjeg sajma i neki od najprodavanijih whiskyja su Dalmore 12yo, Bowmore 18yo, Clynelish 14yo, Glengoyne 21yo i Arran Malt 18yo. Izlagači su za Whisky Fair pripremili niz posebnih ponuda i ekskluziva koje su posjetitelji mogli pronaći u izložbenim prostorima Aperitivo bara, Badela 1862, Coca-Cole Hellenic, Destilerije Brigljević, Finih stvari, G3 Spiritsa, Destillery Krauss, Mive, Pernod Ricarda, PPDa i Stocka.

Za whisky eksperte i one željne znanja i ove godine na raspolaganju su prvog dana bile radionice i Masterclassove pod stručnim vodstvom Darija Grabarića i Tomislava Ruszkowskog, a drugi dan sajma radionica Škotski whisky – osnove te Masterclassovi Pozdravi iz Campbeltowna, Dvorske igre i Sherry, please!
Kako Mark Twain jednom reče „Too much of anything is bad, but too much good whisky is barely enough“.