Izbornik

Homebrewing druženje u Pivani

Homebrewing druženje u Pivani

Typography

Zagrebačka Pivana priredila je druženje pivskih znalaca kako bi se razmjenila iskustava i znanja o kućnom pivarstvu.

Pod moderatorskom palicom radijskog voditelja i pivskog sommeliera Milana Peha razgovaralo se o sastojcima piva i detaljima u njihovom procesu pripreme, stilovima kuhanja i čuvanja te drugim postupcima u proizvodnji tog pića.

Zagrebacka Pivana obilazak mikropivovare Grif 2019

„Pivo je odavno mnogo više od tek popularnog pića, a u njegovoj pripremi uz sve širi izbor sastojaka s kojima mali pivari danas eksperimentiraju, presudan sastojak često čine ljubav i entuzijazam u njegovoj pripremi“, izjavio je majstor pivar Mirko Banić Ištuk, koji je održao predavanje o pivskoj teoriji, kao i o važnosti vode kao ključnog sastojka za pivo.

Predstavnici male pivovare Hotch Potch, ujedno i prošlogodišnji pobjednici natjecanja kućnih pivara iznijeli su svoja iskustva o tome kako se otvara vlastita pivovara. Juicy Pale ale ove pivovare već se može pronaći u bolje opremljenim trgovinama, a njihova su iskustva poslužila kao inspiracija pivskim entuzijastima koji se još možda nisu odlučili za vlastitu pivsku priču.

Zagrebacka Pivana Hotch Potch 2019

Prikazana je i oprema za homebrewing (kućnu pripremu piva), a kušalo se i novo pivo iz Grif mikropivovare. Grif mikropivovara otvorena je potkraj 2017. godine i proizvode svježa, aromatična, nepasterizirana i nefiltrirana piva.