Izbornik

Galerije i muzeji

Izložba Soba duhova - Dajana Durić

7. srpnja, u 18 sati, u Uskoj ulici 7, otvaranje izložbe "SOBA DUHOVA", umjetnice iz Rijeke - Dajane Durić, u sklopu programa SOMETHING ELSE GALLERY.

Međunarodna izložba Arhitektura u dunavskoj regiji

U povodu Svjetskog dana secesije ispred Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu otvorena je međunarodna izložba Arhitektura u dunavskoj regiji.

Izložba Stoljeće tekstila - 1959. god.

Gradski muzej Varaždin u suradnji s tvrtkom Varteks d.d. priprema tematsku izložbu pod nazivom Stoljeće tekstila uz 100. obljetnicu djelovanja ove varaždinske tekstilne tvornice, koja će biti otvorena krajem studenoga u palači Herzer.

Otvaranje izložbe Books, directions, audiences

Izložba Books, directions, audiences (Knjige, smjerovi, publika) u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu od 3. do 20. srpnja.

Foto: POU Zelina, Danko Merin

Povodom 50. izložbe vina kontinentalne Hrvatske.

Nagradni izlet za nabolje MIŠ-eve u školskoj godini 2017./18.

Gradski muzej Varaždin i ove je godine nagradio prigodnim izletom učenike koji su, u okviru edukacijskog projekta MIŠ – Muzej i škola, u školskoj godini 2017./18. zabilježili najviše dolazaka na muzejske programe.

Srijeda u Muzeju - Vatroslav Jagić (1838. – 1923.) - Filolog svjetskoga glasa

U sklopu Srijede u Muzeju, 6. lipnja, u palači Herzer (GMV Franjevački trg 10), održava se predavanje posvećeno jezikoslovcu u, kojim Gradski muzej Varaždin obilježava 180. obljetnicu rođenja i 95. obljetnicu smrti toga filologa-slavista svjetskoga ugleda.