Izbornik

Književnost i glazba

Sara Domjanić i Petrit Çeku

Na Gornjem gradu, u Zagrebu u atriju zgrade Zagrebačkih solista na konferenciji za medije predstavljen je projekt Olive Classic Festival, festival klasične glazbe koji će se održati od 11. do 13. kolovoza u tisućljetnim Vrtovima Lunjskih maslina, području istinske netaknute prirode i od posebnog značenja za Lun, Grad Novalju i otok Pag.

16. Fontana Blues Festival

Prvi dan 16. Fontana Blues Festivala počinje 20. srpnja, u 21 sat nastupom blues rock sastava Voodoo Ramble koji je već dobro poznat u domaćim blues krugovima - kao pobjednik "5th Croatian Blues Challengea" u Puli 2013. godine te kao hrvatski predstavnik na najvećem svjetskom blues natjecanju "International Blues Challengeu" u Memphisu, 2014. godine.

Dvostruka glazbena poslastica za otvorenje ovogodišnje Ljetne pozornice Bundek/FOTO: Ante Delač

Iz središta grada na Tomislavovu trgu u Zagrebu gdje je proteklih dana održan 3. open air festival Zagreb Classic, koncertna događanja sele se preko Save u Novi Zagreb, gdje 12. srpnja počinju programi Ljetne pozornice Bundek.

Kineski ansambl tradicijske glazbe Glas Yunana

Zbog jučerašnjeg dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije, večerašnji program Ljetne pozornice Bundek donosi čak 2 koncertna programa:

 

20:30 - GLAS YUNANA, Kina

Tradicijski plesovi i pjesme pokrajine Yunan

U suradnji s Međunarodnom smotrom folklora

 

21:30 - BLACK MUSIC TRIBUTE

Koncert izvorne afričke i afroameričke glazbe

Nastupaju:

Ivana Galić, vokal

Darko Horvat, gitara

Akademski zbor Vladimir Prelog i solist Stojan Trajkov

Neven Resnik, orgulje

Krešo Randić, bubnjevi

Klub Dobre vibracije

Iva Juras, umjetničko vodstvo

Bundek Black Music Tribute 1

Osvježite ljeto koncertima na jezeru - Vidimo se na Bundeku!

Koncert Zagrebačke filharmonije i Juliana Rachlina

Zagrebačka filharmonija i "violinist sa srcem virtuoza i pojavom šampiona" - Julian Rachlin, pod ravnanjem maestra Piera Carla Orizia, održat će koncert 8. srpnja u sklopu festivala Zagreb Classic na Trgu kralja Tomislava.