Izbornik

Književnost i glazba

MENT objavio raspored izvođača

Festival MENT Ljubljana će ove godine u svom petom izdanju koje će se održati od 30. siječnja do 1.veljače predstaviti 75 glazbenih izvođača na nekoliko lokacija u glavnom gradu Slovenije.

U Novu na zagrebačkom Fuliranju

U Novu godinu u Zagrebu na Strossmayerov trgu kreće se uz jedan od najpoznatijih svjetskih glazbenih labela Defected.

40 godina Ružičkinih dana, Vukovar 1978. – 2018.

U Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti predstavljena je knjiga 40 godina Ružičkinih dana, Vukovar 1978. – 2018. autora prof. dr. sc. Srećka Tomasa koju su objavili Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Gradski muzej Vukovar.

Interliber

Interliber već četrdeset i jednu godinu predstavlja središnje mjesto za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koji okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare. Održat će se od 13. do 18. studenog.

U Maruševcu održana druga glazbeno-poetska večer Bezimenoj i Hommage Jurici Vargi

U ispunjenoj dvorani Općine Maruševec, a u organizaciji Udruge prijatelja dvorca Maruševca, Općine Maruševec, Ogranka Matice hrvatske Varaždin i Udruge Ritam misli, održana je svečanost u čast književniku Gustavu Krklecu i dvorskom slikaru Jurici Varga.

Rapsodija za Vukovar – veliki hommage Gradu heroju

Rapsodija za Vukovar, dugoočekivani koncert posvećen Gradu heroju, održat će se 14. studenog u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 20 sati.

Povijest Europe kroz pjesmu Eurovizije

Autor hrvatskog porijekla, dr. Dean Vuletić, napisao knjigu koja povijest Europe prvi put promatra kroz vizuru natjecanja za pjesmu Eurovizije.