Izbornik

Književnost i glazba

Off ciklus Zagrebačke filharmonije

Pink Floyd, Deep Purple, Queen, Led Zeppelin, U2, Rolling Stones - kultni rock bendovi na simfonijski način.

U NSK obilježavanje Europskog dana konzervacije-restauracije

Kako su se nekada izrađivale i ukrašavale knjige, kako mirišu stare knjige, tko se njima hrani, koji su vidljivi i nevidljivi znakovi propadanja knjiga i kako izgleda jedan radni dan konzervatora i restauratora, samo su neka od pitanja na koja ćete dobiti odgovor posjetite li u petak 12. listopada Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu.

Virtuoz na čembalu Masato Suzuki oduševio ljubitelje glazbe u Županijskoj palači

Svjetski poznati čembalist, skladatelj, orguljaš i dirigent Masato Suzuki održao je koncert u ispunjenoj Skupštinskoj dvorani Županijske palače u Varaždinu pa su tako mnogi građani uživali u remek djelima barokne glazbe, a uvaženi čembalist izveo je djela Johanna Sebastiana Bacha, Toru Takemitsua i Girolama Frescobaldija.

Kineski ansambl tradicijske glazbe Glas Yunana

Zbog jučerašnjeg dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije, večerašnji program Ljetne pozornice Bundek donosi čak 2 koncertna programa:

 

20:30 - GLAS YUNANA, Kina

Tradicijski plesovi i pjesme pokrajine Yunan

U suradnji s Međunarodnom smotrom folklora

 

21:30 - BLACK MUSIC TRIBUTE

Koncert izvorne afričke i afroameričke glazbe

Nastupaju:

Ivana Galić, vokal

Darko Horvat, gitara

Akademski zbor Vladimir Prelog i solist Stojan Trajkov

Neven Resnik, orgulje

Krešo Randić, bubnjevi

Klub Dobre vibracije

Iva Juras, umjetničko vodstvo

Bundek Black Music Tribute 1

Osvježite ljeto koncertima na jezeru - Vidimo se na Bundeku!

Samoborska glazbena jesen

Dodjelom nagrade za najbolju skladbu 7. Međunarodnog skladateljskog natjecanja New Note i izvedbom prvonagrađene Jagad za orkestar autora Eduarda Soutulla te potom programom u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem Vetona Marevcija i pijanista Ivana Krpana, nastavljen je program 43. Samoborske glazbene jeseni.

Sara Domjanić i Petrit Çeku

Na Gornjem gradu, u Zagrebu u atriju zgrade Zagrebačkih solista na konferenciji za medije predstavljen je projekt Olive Classic Festival, festival klasične glazbe koji će se održati od 11. do 13. kolovoza u tisućljetnim Vrtovima Lunjskih maslina, području istinske netaknute prirode i od posebnog značenja za Lun, Grad Novalju i otok Pag.

16. Fontana Blues Festival

Prvi dan 16. Fontana Blues Festivala počinje 20. srpnja, u 21 sat nastupom blues rock sastava Voodoo Ramble koji je već dobro poznat u domaćim blues krugovima - kao pobjednik "5th Croatian Blues Challengea" u Puli 2013. godine te kao hrvatski predstavnik na najvećem svjetskom blues natjecanju "International Blues Challengeu" u Memphisu, 2014. godine.