fallback

Vesela udovica ispunila varaždinski HNK do posljednjeg mjesta

Vesela udovica ispunila varaždinski HNK do posljednjeg mjesta

Typography

Opereta „Vesela udovica“ koja se održala 14. rujna, u varaždinskom HNK u sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije oduševila je sve prisutne.

U varaždinskom HNK tražila se karta više za ovu operetu u kojoj između ostalih ulogu ima i Lidija Horvat-Dunjko, varaždinska sopranistica, operna diva i dobitnica nagrade Varaždinske županije za doprinos ugledu Županije u zemlji i svijetu. Karte za operetu bile su besplatne, a svi posjetitelji mogli su na licu mjesta dati dobrovoljni prilog za Zakladu za pomoć djeci oboljeloj od malignih i drugih bolesti Vita. Sva sredstva koja su se prikupila u cijelosti će biti uplaćena na račun Zaklade.

Posebna savjetnica župana i upraviteljica Zaklade Vita Natalija Martinčević nije krila svoje oduševljenje ispunjenim HNK.

- Zahvaljujem cijelom ansamblu Opere b.b. na gostovanju, a posebice dragoj Lidiji Horvat-Dunjko koja je i naša ovogodišnja laureatkinja. Ovom operetom praktički privodimo kraju naše Dane Županije, a nema ljepšeg nego pomoći djeci i hvala svima koji su se odazvali i donirali sredstva - naglasila je Martinčević.

Vesela udovica - predložak za priču o bogatoj udovici čiji novac njeni zemljaci nastoje zadržati u zemlji pronalazeći joj bogatog muža se temelji na kazališnoj komediji L'attaché d'ambassade (The Embassy Attaché) francuskog pisca Henrija Meilhaca iz 1861. godine. Nakon što je premijerno prikazana u Beču godine 1905. opereta je doživjela veliki uspjeh te se otada često prikazuje širom svijeta, a jučer je oduševila i brojne Varaždince.

Vesela udovica HNK 1

Vesela udovica HNK 10

Vesela udovica HNK 13

Vesela udovica HNK 51

Vesela udovica HNK 59