fallback

Dani ljepote i fitnessa od 10. do 12. ožujka na Zagrebačkom velesajmu

Typography

Dani ljepote i fitnessa od 10. do 12. ožujka 2017. ponovno otvaraju svoja vrata. Ovaj sajam Zagrebačkog velesajma posvećen je različitim segmentima industrije ljepote: parfumeriji i kozmetici, prirodnim preparatima, zdravlju, ambalaži, kozmetičkim i Spa salonima, njezi kose i noktiju te modnim dodacima.

Dani ljepote mjesto su za nova saznanja, korisne upute i informacije koje će prisutni stručnjaci rado podijeliti s posjetiteljima. Cilj događanja je ponuditi mogućnost osobnog, neposrednog kontakta s potencijalnim partnerima i krajnjim potrošačima, a posjetiteljima ukupnost ponude na jednom mjestu ove vrlo dinamične industrije i struke, koja će im prezentirati trendove uz edukativne i show programe.

Make up natjecanje za škole i amatere održat će se pod nazivom „Zvjezdana prašina“ u organizaciji Učilišta Profokus. Ovogodišnja tema nadahnuta je svemirskim plavetnilom i magičnim nebom posutim zvjezdanom prašinom, a kao inspiracija je filmski spektakl "Star wars" i njegovi glavni protagonisti.

Dani ljepote&fitnesa u suradnji s vizažisticom Sanjom Agić predstavljaju make up natjecanje za profesionalce pod nazivom Colour Clash. Natjecanje je na rasporedu u nedjelju, 12. ožujka u 15 sati.

Frizersko natjecanje učenika srednjih škola već tradicionalno organizira Zagrebački velesajam u suradnji s Udruženjem obrtnika Grada Zagreba – Ceh frizera i rezervirano je za prvi dan sajma. Mladi frizeri natjecat će se u tri kategorije: dnevna frizura na raspuštenoj dugoj kosi, svečana niska punđa na dugoj kosi te muško moderno šišanje.

Održat će se i međunarodna izložba radova natjecatelja u Nail artu na temu love animals u kategorijama Nokti u kutiji i Plakat. Do sada je pristiglo 50 radova natjecateljica iz 13 država. Radove će ocjenjivati međunarodni suci iz Ukrajine i SAD-a. Novac od kotizacija koji pripada suorganizatoru Bojani Kostki i sucima donirat će se društvu za zaštitu životinja PETA.

Microblading i japanska metoda iscrtavanja obrva natjecanje održat će se u organizaciji Akademije Valentina.

Osim natjecanja tijekom sajma učenici srednjih strukovnih škola za sve posjetitelje pružat će besplatne kozmetičke tretmane poput tretmana lica, prirodne njege noktiju i šminkanja za dnevni make up.

Callegari, talijanska škola mode i dizajna organizira modnu reviju. Polaznice programa Vizažizam, modni stilist odjeće s marketingom i modelist visoke mode na glavnoj pozornici modnom revijom predstavit će svoje radove.

Udruženje manekena Hrvatske (UMAH) organizira modnu reviju Total look gdje će prikazati nekoliko aktualnih modnih prijedloga za fitness kao i dnevnu i večernju odjeću. Udruga Kamensko na reviji će prikazati svoju kolekciju pod nazivom „Od pletenja do šivanja“ namijenjenu svim uzrastima.

Dani hrvatskih kreativaca na Danima ljepote i fitnessa - Pop up store ponudit će unikatne predmete: odjeću, ogrlice, naušnice, narukvice, torbice, broševe, prstenje, remenje, ukrase za dom, slike, namještaj i lampe.

U Zelenoj zoni, posebno uređenom „zelenom ambijentu“ može se pronaći izbor proizvoda napravljenih isključivo od prirodnih sastojaka koje su proizveli domaći proizvođači a u Skin centru nude se medicinski kozmetički preparati.

Gradska ljekarna Zagreb predstavlja pripravke za njegu lica (kreme, serumi, maske, kreme oko očiju, tonici s biljnim hidrolatima), pripravke za njegu tijela (kreme, mlijeka, maslaci, emulzije, ulja, prirodni dezodoransi, ulja i maslaci za sunčanje s prirodnim zaštitnim faktorom, gelovi za tuširanje i šamponi za kosu) i kreme za ruke.

Nastupit će i vizažist, kozmetički savjetnik i prodajni trener Evgen Gec. Držat će radionice na temu: Kako povećati prihode salona, Kako pridobiti sposobne zaposlenike za rad u salonima. Kao vizažist školovao se u Milanu, Monzi, Beču, Malmou, Parizu i Caness-u.

Brijanje&brade prezentacija je koju će voditi Stanislav Mučić iz Frizerlanda iz Križevaca.

Partner sajma Dani fitnessa je Fitnes učilište iz Zagreba. Na 2. kongresu Fitnes učilišta „Fitness&Sport“ očekuje se 300 sudionika: fitnes treneri, instruktori Pilatesa, instruktori grupnih programa vježbanja, osobni i kondicijski treneri, sportski treneri, djelatnici sportskih saveza i klubova.

Program Ultimate dance explosion nastavak je prošlogodišnje suradnje Zagrebačkog velesajma i Plesnog kluba Megablast. Osim Otvorenog kupa Hrvatske u plesu Ultimate Dance Explosion i plesne radionice, video igrice vezanih uz ples, ponudu opreme za ples i foto i video studio. Nastupit će oko 1000 natjecatelja iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, a natjecanje će se održati u pet dobnih skupina: mini kids (do 7 godina), djeca (do 11 godina), juniori (od 12 do 15 godina), seniori (od 16 godina) i seniori 2 (od 32 godine). Posjetitelji će moći vidjeti discipline: break dance/b-boying, hip-hop, electric boogie/popping, disco dance, street show, step, show dance, jazz dance, modern/suvremeni ples, salsa, salsa shine, disco fox i bachata.

Organizator je Plesni klub Megablast, a suorganizator Hrvatski show dance savez.