fallback

Virtuoz na čembalu Masato Suzuki oduševio ljubitelje glazbe u Županijskoj palači

Virtuoz na čembalu Masato Suzuki oduševio ljubitelje glazbe u Županijskoj palači

Typography

Svjetski poznati čembalist, skladatelj, orguljaš i dirigent Masato Suzuki održao je koncert u ispunjenoj Skupštinskoj dvorani Županijske palače u Varaždinu pa su tako mnogi građani uživali u remek djelima barokne glazbe, a uvaženi čembalist izveo je djela Johanna Sebastiana Bacha, Toru Takemitsua i Girolama Frescobaldija.

Koncertu je prisustvovao i voditelj Predstavništva Europske komisije u RH dr. Branko Baričević, zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri maestro Davor Bobić, predstavnici Veleposlanstva Japana te mnogi drugi.

Koncert atrij 2 011018

Koncert atrij 5011018

Nakon koncerta svi posjetitelji mogli su uživati u japanskim delicijama koje su poslužene u Atriju Županijske palače, atmosferu su upotpunili Rock on barok duo Vid Novak Kralj i Hrvoje Šenjug, a posebna savjetnica župana Natalija Martinčević izrazila je veliko zadovoljstvo domaćinstvom Županije vrhunskome glazbeniku.

Koncert atrij 6011018

- Već godinama smo partner ovome Festivalu, no ove godine smo bili i domaćin jednome renomiranome glazbeniku, gospodinu Suzukiju koji je pokazao svoje umijeće i svoje ogromno znanje svirajući na čembalu. Naša Skupštinska dvorana koja ima odličnu akustiku stvorena je za ovakve glazbene događaje i drago mi je da smo se uključili u Barokne večeri. Koristim priliku da se zahvalim gospodinu Suzukiju na dolasku, na predivnim izvedbama, a organizatorima još jednom čestitam na odličnoj organizaciji, ujedno i promociji našega Grada Varaždina i Varaždinske županije – rekla je Natalija Martinčević. 

Koncert atrij 4011018